Liechtenstein on konstitutsioonilise monarhia ja parlamentaarse demokraatiaga riik. Liechtensteini vürstil on õigus määrata valitsus ja kohtud ning saata laiali parlament. Parlament on 25-liikmeline Maapäev (Landtag), mis valitakse neljaks aastaks. Liechtensteini vürsti residents on Vaduz. Oma raha puudub, käibib Šveitsi frank. 1868. aastast puudub Liechtensteinil sõjavägi.

Liechtenstein oli viimane riik Euroopas, kus naised said valimisõiguse, see juhtus 1984. aastal. Eestis said naised valimisõiguse 1918.

Sisemajanduse koguproduktilt elaniku kohta (122 000 dollarit) on Liechtenstein 2007. aasta andmetel maailma riik number üks. Liehtensteinis on madalad maksud, seetõttu on siia registreeritud kaks korda rohkem ettevõtteid, kui siin elab inimesi.

Šveitsiga seotud läbipaistmatu pangandus ja madalad maksud on kohale meelitanud hulgaliselt maksude "optimeerijaid". Riik sattus OECD "halli" nimekirja ja pidi sellest nimekirjast pääsemiseks sõlmima 12 maksuinfo vahetamise lepingut. Eesti ja Liehtensteini vahel maksuinfo vahetamise leping puudub. 

2010. aasta oktoobri alguses avaldas Eesti Ekspress loo Savisaare deklareerimata laenudest. Hiljem selgus, et Tallinna linnapea Edgar Savisaar laenas deklareerimata jäänud 2,7 miljonit krooni Liechtensteini ettevõtjalt Peter Kaiserilt, et abielulahutuse kokkulepet täita.

*CIA Factbook, juuli 2010