„Paul McCartney esindab liikumist „less meat, less heat". Uurimus näitab, et lihatootmine on mitu korda energiakulukam kui taimede kasvatamine ja sellega eraldub rohkem kasvuhoonegaase kui kogu maailma transpordiga kokku," rääkis Kelam.

Kelam sõnul ei saa inimesele dikteerida, mida ta sööma peab, sest „iga inimene on erinev", kuid ta soovitab siiski proovida oma toitumisharjumusi muuta. Ta toetab täielikult McCartney mõtet, et inimene võiks hakatuseks hoiduda lihatarbimisest ühel päeval nädalas.

„See on väga väga mõistlik. Eestis on sellele teemale kindlasti liiga vähe tähelepanu pööratud. Üldse sööme liiga palju rasvast ja magusat. Oma peres oleme sisse viinud tava, et igaõhtune söömaaeg on korralik salat," ütles Kelam.

Tema sõnul võiks eestlased rohkem mõtelda ja kuulata, millised on vastavad analüüsid. „Me ei pea alati oma esimese instiktiga kaasa minema. Üks tarkus ütleb, et sa oled see, mida sa sööd, ja siin on terake tõtt sees. Tuleks toituda mõistlikult ja leida naudingut ka lihavabadest toitudest. Teadusliku analüüsi ja kogemuste põhjal võin seda soovitada. Miks mitte rikastada oma toidulauda?"

McCartney pressikonverents toimus eile Brüsselis ja oli Kelami sõnul ülerahvastatud. „Ma pole ühelgi pressikonverentsil siin kunagi nii palju ajakirjanikke näinud," märkis Kelam.