Ametlikult ongi hoone neljakorruseline, kuna anglosaksi eeskujudest lähtuvalt sokli- ja katusekorrust arvesse ei võeta. Krundi täisehitamise protsendis kajastuvad ka ajutised ehitised nagu koerakuut ja puukuurid.

Kõrvalmaja korteriühistu Johann on pöördunud uue hoone ehitamise asjus märstikuust saati Muinsuskaitseameti, Tallinna Säästva Arengu ja Planeerimise Ameti (SAPA), politsei, linnaosavanema ja kohtu poole. Lõpuks on halduskohtu pöördumisega 20. maist on ehitusluba praegu peatatud. Kuna puudub pretsedent sobimatute hoonete või üleliigsete korruste mahavõtmiseks, on raske uskuda, et ehitustööd lõplikult katkestatakse. 

Köleri 2 tagumise maja puhul on küll olemas SAPA poolt välja antud ja kehtivaks tunnistatud ehitusluba aastast 2000, kuid puudub ala hõlmav detailplaneering. Probleemiks on ka arhitektide Veronika Valgu ja Villem Tomiste projekteeritud hoone sobimatus antud keskkonda.

Tallinna Kultuurivääruste Ameti kodulehelt võib lugeda, et miljööväärtuslikul alal pole tähtis mitte niivõrd iga maja üksikuna kui just hoonetest kujunev ansambel. Hoolimatud asendused uuselamute näol vähendavad allesjäävate majade väärtust kinnisvaraturul ja kogu piirkonna atraktiivsust. Tuleks vältida kruntide liitmisi, ümbruskonnast silmatorkavalt suuremaid maju ja ka ehitusmaterjale, mis olemasoleva arhitektuuripildiga ei haaku.