Detsembris tuleb maailmalõpp – nii on korduvalt ajakirjanduses ennustanud Viljo Viljasoo, teadlane, kes rõhutab, et tegeleb teemaga teaduslikult. ETV “Pealtnägija” esitles teda veebruarisEesti Maaülikooli dotsendi ja tehnikateaduste doktorina. Saates ütles Viljasoo, et mullu Jaapanit tabanud tugev maavärin, tsunamid ja tuumakatastroofid on alles algus.

Tänavu detsembris rivistuvad Päike ja Maa ühele joonele, planeetide kombinatsioon reastub analoogiliselt, massikese eraldub Päikese tsentrist sedavõrd, et nende pingete tõttu võib vallanduda päikeseplasma. Plahvatavad tuumajaamad, kogu tsivilisatsioonist jääb järele ainult kümme protsenti, maalis Viljasoo kohutavat tulevikku, mis tabab Maad veel enne selle aasta lõppu.

Saatelõik jättis mainimata, et Viljasoo teadusvaldkond on hoopis piimandustehnika ning viimases, 2009. aastal ilmunud teadusartiklis uuris ta naismaalrite füüsilist koormatust.

Pärast kõmulist saatelõiku pidas Eesti Maaülikool vajalikuks saata välja teate, et Viljasoo on aastaks palgata puhkusel ning Eesti Maaülikoolis ei õpetata ega uurita püramiide või nendega seotud mõjusid, vaid see on dotsent Viljasoo tööväline huvi ega ole seotud Eesti Maaülikooli teadusuuringutega.

Äsja ilmutas Viljasoo end uuesti, sedapuhku Naistelehes: planeetide rivistumine ühele joonele, päikesetorm, mis viib rivist välja elektroonika.

Hullema vältimiseks soovitab ta sõita maakoju või tuttavate juurde, kellel on ahi või puupliit. Varuda toiduaineid, majapidamistarbeid ja küttepuid. Närvisüsteemi tugevdamiseks tuleks paastuda ja hoiduda alkoholist.

Neid, kellele selline hirmutamine korda läheb, leidub külluses.

Kas tasub enam sünnitada?

Elekter kaob, toitu napib, päästa suudavad end vaid kõige visamad. Hullema ärahoidmiseks tuleks koguneda kõige tihedama asustusega piirkondadesse (Eestis Tallinna), kus on võimalik ühiselt tagada ellujäämine. Need soovitused on pärit ühe maailmalõpuks valmistuva Eesti rühmituse lehelt Facebookis.

Tartu ülikooli tehnoloogiainstituudi direktor Erik Puura pidas mitme aasta jooksul ajapäevikut, milles pühendas rohkelt tähelepanu ka 2012. aasta maailmalõpuennustustele. See on hirmu pealt teeniv äri, rõhutas Puura artiklist artiklisse. Kuigi ta pole oma ajapäevikut enam tükk aega uuendanud, uus amet Tartu ülikooli prorektorina ei jäta selleks aegagi, püsivad maailmalõpulood endiselt tema blogi loetavuse tipus.

Alles üsna hiljuti sai ta kirja, kus noored küsisid arvamust, et kui maailmalõpp tulekul, kas ikka tasub sünnitada.

Kuid mida arvab Viljasoo ennustustest astronoom Jaak Jaaniste? Planeetide rivistumine?

Loe edasi Ekspressi tasulisest versioonist