Eelpool märgib kiri, et Eesti toetust Iraagi ründamisele põhjendati vajadusega kõrvaldada Iraagi massihävitusrelvadest lähtuv potentsiaalne oht, kuid neid relvi pole leitud.

Kirja kirjutamiseks kulus Laiapeal oma sõnul umbes pool tundi. Otse peaministri e-aadressile ja meediale saadetud läkitus sündis elektroonilisel kujul veebiküljel Infopartisan, mida noorhärra hobi korras toimetab ja haldab. Enamik kirjaga liitunutest pole üksteist näost-näkku näinud.

Nagu kõrgihariduseta Laiapea ise, nii on ka pöördumisele allkirja andnud kuraditosin avalikkusele tundmatu. Kiire kaardistus näitab, et tegemist on enamjaolt noorepoolse maailmaparandajate seltskonnaga, mis meenutab mõneti nohikuid sarjadest "X-failid" ja “Üksikud püssimehed”.

Varem Sakalas mõned arvamusartiklid avaldanud Laiapea on internetikülje Infopartisan looja ja viljakaim autor. Mullu oktoobris loodud saidil vahendatakse kõigile huvilistele ning üle 300 otsepostitusloendiga liitunule erinevaid (põhiliselt võimukriitilisi) tekste.

Infopartisani põhiteema on sõda Iraagis, täpsemini küll sõjakriitika. Muuhulgas tegeles Infopartisan allkirjade kogumisega  Jaan Kaplinski rahukirjale. Infopartisani liikmed avaldasid toetust ka Iraagi sõja vastast miitingut korraldanud Prussakovi-nimelisele jalgrattaühingule.

“Algul tõlkisime tuttavate jaoks tekste. Vaikselt on see sealt kasvanud,” jutustab Laiapea veebilehe sünnist. Tema sõnul ei maksa sõjakast nimest liigseid järeldusi teha. “See infopartisan pole enesemääratlus. See on mõeldud iroonilise pilkena. See on sajaprotsendiliselt erapooletu ja irooniline laiatarbemeedia aadressil.”

Sellenädalase protestikirja saatjatest on mitu seotud Mõõdukatega. Neist vast tuntuim on kunagine Mõõdukate Riigikogu fraktsiooni pressiesindaja Ülo Veldre. Laiapea sõnul täiendas Veldre teksti paari lõiguga.

Teine tuntud tegelane on Arni Alandi, kes on teinud välisuudiseid Aktuaalsele Kaamerale ja internetiportaalile Roheline Värav, kuid on rohkem kuulsust kogunud aktiivse globaliseerumisvastasena. 33aastane Alandi, kes on end mõnel pool nimetanud ka antikristlaseks, on rohelisvasakpoolse meilinglisti Heauusilm asutaja. Heauusilma vast kuulsaim avalik väljaastumine oli kunstiteadlase Mari Sobolevi koordineeritud irooniline rikastele raha kogumise aktsioon.

Priit-Kalev Parts pürgis viimastel valimistel Mõõdukate ridades Hiiu, Lääne ja Saare maakonnas edutult Riigikogusse. Tartu Ülikooli eesti keele eriala lõpetanud Parts on tituleerinud end vabameheks. Samuti andis oma pookstavi kirjale Mõõdukate nimekirjas Tapa volikokku pääsenud Einar Kivisalu. Kivisalu tuntakse kõva matkajana.

Viimati ületas sellest seltskonnast siiski uudiskünnise psühholoogiharidusega Ahto Külvet, kes soovis kriminaalasja algatamist Kanal 2 politseisaate juhi Peeter Võsa suhtes, kuna tema hinnangul õhutas viimane sotsiaalset vaenu. Televaataja Külvetit pahandas lõik, kus saatejuht nimetas Kentmanni tänaval Ameerika Ühendriikide saatkonna ees osalenud meeleavaldajaid asotsiaalsetest peredest pärit prostituutideks ja narkomaanideks. Kaitsepolitsei jättis kriminaalasja algatamata.

Kirja autorite sekka kuuluvad veel feminist Katrin Kivimaa, mesindusspetsialist Eha Metsallik ning pensionär ja aktiivne ajalehe Kesknädal kaasautor, endine Lehtse vallavanem Kaupo Tõruke.

Seni on Infopartisani avalik kiri saanud vastukaja vaid meedias ja Laiapea sõprade-tuttavate poolt. Noor viljandlane loodab, et infopartisanide pöördumine tuleb jutuks tuleva nädala alguses toimuval valitsuse pressikonverentsil.