Tähelepanu toiduvalikule


On hea, kui toidus on piisavalt looduslikke östrogeenilaadseid aineid, sest naisuguhormooni östrogeeni tase langeb menopausi ajal. Neid aineid võib leida sojatoodetest, linaseemnetest, aga ka toidulisanditest.


Rääkides looduslikest klimakteerilisi vaevusi leevendavatest preparaatidest, tõstaksin esile aasristiku ja linaseemne ekstraktist valmistatud uut naturaalset Walmark komplekspreparaati Mabelle.


Linaseemned sisaldavad rikkalikult oomega-3 rasvhappeid, peale selle veel kiudaineid ja lignaane. Need viimased ongi taimsed suguhormoonid e fütoöstrogeenid. Need on andnud häid tulemusi mitmete menopausiga seonduvate vaevuste ravis (osteoporoos jt).


Aasristiku ehk punase ristiku ekstrakt on rikkalikuim isoflavoonide allikas. Isoflavoonid (taimsed östrogeenid) toimivad tõhusalt mitmesuguste terviseprobleemide korral, kompenseerides samas östrogeenide kadu.


Mabelle mõjutab positiivselt ka südameveresoonkonna tööd ning alandab riski haigestuda rinna- ja jämesoolevähki.


Mabelle on mõeldud üleminekueas naiste töövõime tõstmiseks ja täisväärtusliku elu tagamiseks. Erinevalt mõningatest ravimitest (hormoonasendusravi, uinutid jt) on Mabelle organismile ohutu, puuduvad kõrvaltoimed ja seda võib ka pikka aega kasutada, ka ei tekita see sõltuvust.


Kes meist, naistest, ei tahaks olla hommikul hästi välja puhanud, värsked ja töövõimelised.
Kiri TerviseEkspressile

;Tere! Olen 48aastane ning hiljuti jõudnud menopausini. Sellega seoses;on mul vahel lausa raske end ära tunda – endisest rõõmsameelsest ja;sportlikust naisest on järel alailma erinevate probleemide käes vaevlev;naine. Seletamatud valud ja meeleoluhäired panid mind algul;kahtlustama, et olen hulluks läinud. Arusaam, et tegu võib olla;menopausiga, tuli pärast mitu kuud kestnud kannatusi. Soovin küsida;nõu, kas on mingeid lihtsaid võtteid, et eluga taas normaalselt,;inimese moodi edasi minna.
;Tervitades
;Sirje, 48.