Möödunud nädalal saabus lõpuks päev, mil USA Luure Keskagentuur ehk CIA liitus Twitteriga. Agentuuri esimene sissekanne: “Me ei saa kinnitada ega ümber lükata, et see on meie esimene säuts.” Kapo, teabeamet, mida te ootate?

Põikpäine ministeeriumide palee

Nädala alguses kuulutas RKAS jälle välja pakkumise Tallinna kesklinna kahetornilise mitme ministeeriumi hoone ehitamiseks. Eks ehitussektor vaja turgutamist muidugi, kuid riik plaanib uute tornide ehitamiseks Suur-Ameerika tänaval praeguse 13korruselise rahandusministeeriumi maja maha tõmmata. Rahandusministeeriumist räägitakse Ekspressile, et praegune maja on täitsa korralik, veidi remontida ja sobib töötamiseks või väljaüürimiseks. Aga seda juttu ei julgeta minister Jürgen Ligi kuuldes rääkida. Mis häda on korralik maja maha tõmmata, kas Signe Kivi sündroom? Riigil ju Tallinnas maad küll. Mis muud kui bürokraadid ei suuda omaenda loodud planeeringute ja lubade võrgust läbi murda, et uude kohta ehitusluba saada. Ekspress meenutab, et ka Eesti Rahva Muuseumile oli olemas odav ja kena eskiis nimega Põhja Konn asukohaga Tartu kesklinnas Kassitoomel. Riik (Reformierakonna kultuuriminister) ja Tartu linn (Reformierakonna linnavalitsus) ei suutnud aga kooskõlastusi anda. Nii me siis priiskame...

Parteiuudiseid maalt ja merelt

Imestajaid oli palju, kui Keskerakond pidas 26. mai valimispidu mitte tavapärases hotellis Meriton, vaid pubis “Seiklusjutte maalt ja merelt”. Seiklusjutud oli värskelt saanud uue omaniku. Kas see on kokkusattumus, et uus firma nimega Fresh Pub sai Tallinna kesklinna valitsusest tegevusloa vaid viis päeva enne Keskerakonna pidu ehk 21. mail? Pubi üks omanikke on endine Hella Hundi peakokk Andro Velberg.

Lepingulised narkovõmmid

YLE uudistest saab teada, et Eesti keskkriminaalpolitsei kriminaalteabebüroo juht Ivo Kolk on teinud ettepaneku hakata korruptsiooni ennetamiseks sõlmima uimastipolitseinikega tähtajalisi töölepinguid. Uudne mõte tuleneb tõdemusest, et uimastipolitseis töötamine võib kallutada kuritegelikule teele (vt Eesti komissar Vallo Jäärats, Soome narkopolitsei juht Jari Aarnio). Seda ideed toetas YLE-le antud usutluses ka Soome ülemvõmm Mikko Paatero.