Tuli välja et põlevad naftatornid seekord probleemiks polnud, kuid Halliburtonil lasti siiski "lahtise arvega" igasugu töid teha, millele nad võisid lisada oma kasumiprotsendi. Bunny Greenhouse uuris välja et käsk konkurssi mitte korraldada tuli sõjaminister Donald Rumsfeldilt, Dick Cheney suurelt sõbralt.

Sisekontrolli tehes teatas proua Greenhouse et selliselt USA raha jagamine on seadusvastane. "KBR-ile niiviisi lepingute kinkimine on kõige suurem ja kõlvatum rikkumine mida mina oma karjääri jooksul näinud olen," tunnistas Bunny USA Kongressile.

Greenhouse`i allkiri pidi olema igal üle 10 miljoni USA dollari suurusel lepingul. Kui ametnik protestima hakkas, jäeti ta salajastele materjalidele ligipääsust ilma ja ahistati seni, kuni ta ametist lahkus.
Nüüd on raha sõjatöösturite käes, Halliburton õilmitseb ja USA Insenerikorpus on ka ligi miljoni dollari kompensatsiooni võrra vaesem.

Kokku on Washingtoni sõjakotkaste korraldatud Afganistani ja Iraagi sõjad majandusteadlane Joseph Stiglitzi andmetel ameerika maksumaksjatele maksma läinud peaaegu 5 triljonit dollarit. Suur osa sellest on mõistagi "suurte poiste" ehk sõjatööstuse sisekäive.

"Sõda on üks suur väljapressimine," tsiteerib Guardian üht vana USA kindralmajorit nimega Smedley D. Butler