Need tarkuseterad saadab Karl-Eerik Rodin Hollandist Vlissingenist kodumaale. Eesti noormees rääkis Hollandis Ekspressile uskumatu loo, kuidas temast sai madrus riigi rikkuselt teise mehe purjelaeval.

Suvel 2009 oli lasnamäelane Rodin tavaline lennukast karjäärist ja heast elust unistav Eesti noor. Õppis kutsekoolis metallitööd ja keevitust, kuid sel alal tööle asudes mõistis kiiresti, et tsehhitöö ei sobi. Teenis leiba kolimisfirmas, tegi juhuotsi, kuni needki end ammendasid.

Siis sattus tööle ühte Tallinna kesklinna hostelisse. “Seljakotiga välismaalastest rändureid nähes mõistsin, et maailm on suur ja lai ning tahaksin seda ise ka näha!” räägib Rodin.

Augustis 2009, pärast kolme aastat hostelis, otsustaski ta, et nüüd aitab: nagu paljud noored, lendab ta üheotsapiletiga Austraaliasse ja alustab oma seiklust. Ta arvas, et Austraalias ootavad paremad võimalused. Sõber ja olümpiamees Johannes Ahun oli talle surfamise selgeks õpetanud ja soovitas, et Austraalia läänerannik on ideaalne surfikoht.

Rodin põletas kõik sillad Eestis ja tegi adjöö. Elas Austraalias vahepeal tuttavate juures, vahepeal koguni telgid. Mõnikord oli ainsaks söögiks sai ja apelsinid. Töötas ukselt-uksele piimamüüjana, traktoristina, ehitajana ja lammutajana - enne kui sattus uskumatute seikluste läbi Hollandi miljardäri uhke purjelaeva Stad Amsterdami meeskonda. Kuidas see juhtus?

Loe täismahus artiklit Eesti Ekspressi tasulisest versioonist