Lennukitootja Airbus on käinud oma uusima toote, kahekorruselise reisilaineri A380 osas välja optimistliku garantii: tegu on allakukkumatu (zero-crash) lennukiga, mis reisijad kindlalt nende sihtkohta kannab.

Küünikuile meenutavad Airbusi katselenduri Jacky Joye Dubais lausutud sõnad White Star Line’i direktori Bruce Ismay kiitust Titanicule: “Isegi jumal taevas ei suuda seda laeva uputada.”

KLMi uuendatud  pardateenindus

Reisijate massiivsele nõudmisele vastu tulles pakub KLM Euroopa-siseste lendude turistiklassis 1. detsembrist taas õlut ja veini. Lisaks kergele alkoholile on muutunud ka hommiku- ja lõunasöögi menüükaart. Lendudel, mis väljuvad enne kella 10 ja kestavad rohkem kui 170 minutit (2 tundi 50 min), saab iga reisija nn Wellness-box’i. Too karp sisaldab muuhulgas sooja croissant’i, keedist, šokolaadi ja puuviljamahla. Reisijad, kelle lend väljub pärast kella 10, võivad AD Dagbladi teateil arvestada pastasalati, juustu ja sooja focaccia-leivaga.

Viking tuleb talvise kiirlaevaga

Soome laevakontsern Viking Line plaanib jaanuaris 2008 panna Tallinna ja Helsingi vahel liikuma 185meetrise kiirlaeva Viking XPRS, mis suudaks kaht linna ühendada ka siis, kui meri jääga kaetud. Viking Line Eesti OÜ juhataja Monika Ulla sõnul on nii sõiduautosid kui busse peale võtva laeva kiiruseks 25 sõlme ning sõiduaeg on hoolimata aastaajast 2 tundi ja 15 minutit.
“Jääklass saab olema väga kõrge,” rääkis Ulla, “hilinemist võib ette tulla ainult väga äärmuslikes jääoludes ning tugeva vastutuule korral.”

Lennupiletitele lisandub aidsimaks?

Prantsuse valitsus kiitis läinud kuul heaks plaani hakata maksustama kõiki riigist väljuvaid reisilendusid täiendava 1–40 euroga (15–600 krooniga). Lõivu suurus sõltub sihtkohast ja reisiklassist.

Aidsivastaseks võitluseks ja maailma vaeste abistamiseks mõeldud maksu on president Chirac promonud alates jaanuarist. Teostumiseks vajab valitsuse otsus veel heakskiitu parlamendis.

Prantsuse suurim lennufirma KLM / Air France on oma juhi Jean-Cyril Spinetta suu läbi väljendanud idee osas “tõsiseid reservatsioone”.