Viimane kurikuulus roim, mille Sui lõpuni menetles ja kohtukõlbulikuks vormistas, oli räige topeltmõrv Tartumaal läinud aasta sügisel. Vanaprouade Tiiu ja Maimu tapmise eest mõisteti eelmisel nädalal eluks ajaks vangi August Burkevitš.Uurija Sui aga pakkis tänavu juuli alguses asjad ja lahkus Tartust. Augustis asus ta uurijana tööle Ida prefektuuris. 

 Kuigi Sui lahkus Lõuna prefektuurist omal soovil, on Ekspressile teada, et tegelikult sai talle saatuslikuks eksimus ühe kuriteo menetlemisel. Sui unustas korrektselt asitõendiks vormistada Kobratu külas mõrvatud Maimu kodu lähedalt põlluservalt leitud sularaha, umbes 1700 krooni. Jääb saladuseks, kas “unustamine” oli juhuslik tööõnnetus. Oleks ju mõistlik eeldada, et kogenud uurija, kelle mullune aastapalk oli ligi 200 000 krooni, ei ürita mingil tingimusel omastada mõrvatud naise raha. 

 Ometi — millegipärast avaldas Sui pärast juhtunu ilmsikstulekut soovi Lõuna prefektuurist lahkuda. Politsei- ja Piirivalveameti peadirektori Raivo Küüdi hinnang juhtunule ei jäta aga muljet, nagu peaks Sui kolleegid juhtunut pisiasjaks. Küüdi kommentaar: “Tegemist oli olukorraga, kus omal soovil lahkuda lubatud töötajal oli võimalik n-ö puhaste paberitega asuda tööle teise prefektuuri. Organisatsiooni nimel on siin võimalik anda ainult ühene hinnang — selline tegevus on sügavalt taunitav. Kui politseinik on kaotanud organisatsiooni usalduse, siis vaatamata sellele, et antud juhtum ei ole päädinud karistusega, ei ole see piisav alus tema uuesti tööle vormistamiseks. Viimast isegi üksuste puhul, kus on raskusi kogemustega tööjõu värbamisega, milleks kahtlemata ka Ida prefektuur täna on.”

 Eduard Sui teatas Ida prefektuuri pressiteenistuse kaudu, et ei soovi teemat kommenteerida.