“Tegemist on sünteetilise ainega ning pole täpselt teada, millised tüsistused see kasutajale pikemas perspektiivis kaasa võib tuua. Surmajuhtumeid on registreeritud nii USAs, Rootsis kui ka Ühendkuningriigis. Seetõttu on tegemist äärmiselt ohtliku narkootilise ainega. Mefedrooni üheks turuletuleku põhjuseks võib pidada ka masu, mille tõttu ei jõudnud teatud ringkonnad enam “traditsioonilisi” aineid osta ning turule on tekkinud uued ained, sealhulgas mefedroon,” ütleb Politsei- ja Piirivalveameti kriminaalpolitseiosakonna komissar, narkopolitsei juht Veiko Germann.

Mefedroon kanti Eestis narkoainete nimekirja alles novembris 2009, Soomes aga veelgi hiljem. Nii püüdsid ka selle loo “kangelased“ mefedrooni muu hulgas just Soome müüa.
Mullu 26. oktoobril fikseerisid narkopolitseinikud, kuidas Peeter Jeret, siinse lapsekingades mefedrooniäri juht, võttis Äigrumäe teel asunud narkolaborist paki rohkem kui 300 grammi mefedrooniga, asetas selle oma C-klassi Mercedesesse ja sõitis Tallinna kesklinna, et ühes kesklinna pubis kaup soomlasest kliendile üle anda. 

Jeret oli narkootikumi paigutanud vaakumpakendisse ning suurde, A4 mõõtu ümbrikusse. Kõrtsis asetas ta ümbriku lauale ja väljus. Kunde võttis ümbriku, lahkus laevale ning… üle lahe jõudes võtsid sealsed võimud ta Eestist saadud signaali peale kinni.

Kaks päeva hiljem andis Jeret labori vahetus läheduses ligi 30 grammi mefedrooni diiler Martin ­Kaasikule (35), kes selle doosideks jagas ja kaks paarigrammist doosi ka edasi anda jõudis, enne kui politsei ta kinni pidas.

Päev hiljem klõpsatasid käerauad kinni Priit Linnase käsivarte ümber, 1. novembril arreteeriti ka Jeret.

Laboris tehtud läbiotsimisel leidsid politseinikud üle 200 grammi amfetamiini, üle 100 grammi mefedrooni, kilo jagu amfetamiini lähteainet fenüülatsetooni, 18 kilo amfetamiinsulfaadi sisaldusega vedelikku ning hulgaliselt uimastijälgedega esemeid.
Narkopolitsei juhi Veiko Germanni sõnul eitas Jeret esialgu, et ta oleks midagi ebaseaduslikku teinud, ent hiljem võttis süü omaks. 

Esmaspäeval kinnitas Harju maakohus kokkulepped ja kuulutas kohtuotsuse: Jeretile kuus aastat ja kuus kuud ning Linnasele neli aastat vangistust. Karistada sai ka narkodiiler Kaasik, kes peab reaalselt vangis istuma seitse kuud, lisaks sai ta poolteist aastat tingimisi.

Lisaks mõisteti Jeretilt välja üle 9300, Linnaselt ligi 9000 ja Kaasikult ligi 2500 eurot menetluskulusid. 
 
Mõni aasta tagasi kirjutas Õhtuleht, et välismaale tööjõudu vahendanud firmade esindajana jäi Jeret mitmele mehele töötasu võlgu. Seejärel asutas ta uue firma Loki Chemicals ja hakkas valmistama keemiatooteid.

2003. aastal Järvamaal Päinurme lähistel üle 20 kilo amfetamiini valmistamiselt tabatud Linnas istus ligi kolm aastat vangis, vabanes tingimisi ennetähtaegselt ning leidis üles Jereti kui puhta fassaadiga keemiku. Linnas tegi Jeretile ettepaneku hakata amfe­tamiini ja mefedrooni tootma. Too nõustuski ning otsis internetist amfetamiini ja mefedrooni valmistamise juhendmaterjalid. Koos hangiti ainete valmistamiseks vajalikud keemilised ained ja laborivarustus ning kolvid mulksusid kuni oktoobri lõpuni.

Kui palju narkoainet mehed valmistada jõudsid, pole täpselt teada, ent oktoobri lõpus politsei poolt kätte saadud amfetamiini ja mefedrooni koguse tänavamüügi hind ulatunuks komissar Germanni sõnul ligi poole miljoni kroonini.