Plasmalite’i protseduur

Salongis võeti meid lahke naeratusega vastu: pakuti istet pehmetes tugitoolides, toodi tassike aromaatset teed ning paluti täita ankeedid terviseseisundi kohta.  Laskumata keerulistesse tehnoloogilistesse detailidesse jagas arst veel selgitusi Plasmalite’i aparaadi tööpõhimõtte kohta. Lühidalt öeldes tekitatakse algul võimas valgusimpulss, mis on spektraalselt filtreeritud ja millest on eemaldatud ohtlik UV-kiirgus. Fluorestseeriv matriits blokeerib ohtlikud sinise, kollase ja rohelise valguse lained (400–600 Nm) ning muudab need kasulikeks punase värvi laineteks sagedusel 515–1000 Nm. Valgusimpulssi võimendatakse kaks kuni kaks ja pool korda. Energiahulga poolest naha ruutsentimeetri kohta ületab Plasmalite intensiivse pulseeriva valguse allikad (IPL) ja võimsad dioodlaserid ning soovitud eesmärgi saavutamiseks kuluv protseduuride arv väheneb tunduvalt. Seejärel suunatakse kõige võimsam safiirikristalli valgusimpulss naha sisemusse, et sooritada ülesanne, milleks võib olla liigse pigmendi eemaldamine, kollageeni moodustumise stimuleerimine, kapillaaride võrgustiku kaotamine või karva­nääpsu hävitamine.

Veatu ilu

Protseduuri kirjelduse lugemine nõudis meilt rohkem aega kui protseduur ise. Kõik toimus üsna kiiresti ja igaks juhuks kätte antud sümpaatset stressi­palli ei läinudki vaja. Selleski on erinevus võrreldes laserprotseduuridega: ereda valguse välgatused ei tekita valu, vaid ebamugavustunde, mis sekundi pärast möödub. Kristel, kellele tehti protseduur üsna õrna kohta – poolteist sentimeetrit alumisest silmalaust –, tundis veidi rohkem valu, kuid võrdles seda siiski sääsehammustusega. See-eest on protseduuril tulemused: esiteks melaniini tootvate rakkude täielik hävimine, kuid mitte lihtsalt naha valgendamine nagu keemilise koorimise puhul. Teiseks toimub täielik kapillaaride võrgustiku koagulatsioon ja punane võrgustik kaob näolt.

Kahe nädala pärast kohtusime Finissage Medical Spas uuesti, et näidata end arstile ja kontrollida, kas protseduuri on vaja korrata. Selleks ajaks olid kõik ebameeldivad aistingud ammu unustatud koos pigmendilaikude,  armide ja kapillaaride võrgustikuga.

Protseduuride arv sõltub pigmendi sügavusest ja intensiivsusest. Kui laigud on pinnapealsed ning sooned väikesed ja neid on vähe, piisab ühest-kahest protseduurist: pigmendilaik tumeneb ja kaob ning soonestik tõmbub kokku. Fotoepilatsiooni puhul on vajalik 3–5 protseduuri, et saavutada täiuslik siledus. Ükskõik kui tõsine on probleem, tulemust näete juba esimese korra järel. 

Tehnoloogia ja ohutus

Erinevalt laserist (mille kiirgusel on ainult üks sagedus ja mis võib seetõttu toimida vaid ühele bioloogilisele „märklauale”) toodab Plasmalite eri lainepikkusi, mis toimivad kogu naha struktuurile, mis on võimeline valgust neelama. Plasmalite’i tehnoloogia garanteerib täieliku ohutuse lühilaine- ja infrapunakiirguse puudumise tõttu ja impulsi moodustumise täiustatud viisi alusel. Unikaalne soojuse naha pinnalt ära juhtimise süsteem (sa­fiirkristalli kasutamine) muudab protseduuri peaaegu valutuks. IPL- ja laserprotseduuridega võrreldes on ka kõrvaltoimeid (põletust, pigmentatsioonihäireid) märkimisväärselt vähem.