Mässu puhul ei räägita "tavalistest" väljaastumistest, mille politsei peaks likvideerima lisajõududeta, vaid sellistest sündmustest, mis halvavad korrakaitse mitmeks päevaks.

Hädaolukorda tekitavaid ohte loetletakse paberis üles tosina ringis, alates spordi- ja meelelahutusüritustest kuni ebaõige meediakajastuseni (Eestit vapustasid Soome koolimõrvad ja nende kajastamisel tuleb olla ettevaatlik, sest see võib anda eeskuju).

Kõige rohkem seostatakse võimalikke rahutusi majanduslangusest tulenevate ohtude ja poliitiliste mõjudega, kusjuures äramärkimist leiavad tööstuspiirkondade rahvuslik koosseis ja nende manipuleeritavus ning töötuse kasv Venemaal.

Samuti jaanuarisündmused Lätis ja Leedus.

Dokument ütleb, et Põhjamaade praktika kohaselt vajab massirahutuste mahasurumine iga kümnenda politseiniku eraldi väljaõpet. Eestis vajaks sellist täiendusõpet kohe 45 politseinikku. Masside ohjamise esimese astme koolituse on täiendavalt läbinud juba 40 inimest.

Politsei peab soetama ka varustust. Näiteks kiiremas korras tuleb soetada kuus pneumaatilist granaadiheitjat koos kahepäevase laskemoonavaruga (2 x 500 tk). Samuti vajab riik pisargaasi käsigranaate.

Paber märgib, et vastavad granaadid ja heitjad on olemas K-komandol, kuid sealsete granaatide killud võivad silma lennates tappa ega sobi seetõttu masside ohjamiseks.