Ekspressile teadaolevalt on isikuks, kellele Kuusk salajast infot andis, kurikuulus kriminaal Robert Pohlak (46) — 1993.aastal Vabaduse platsil toimunud pommiplahvatuse korraldajana tuntuks saanud mees ehk „allilmasõdade veteran“, nagu Ekspress teda kord tituleeris. Prokuratuur soostus seda fakti kinnitama. Lõuna ringkonnaprokuratuuri kinnitusel andis Kuusk Pohlakule salajast infot möödunud aasta aprillist tänavu kevadeni kahe kriminaalasja kohta. Kuuse tegevuse motiiviks oli isiklik tutvus, kinnitab uurimist juhtiv Lõuna ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Kretel Tamm. Tema sõnul menetluses kogutud praeguste andmete põhjal Pohlakut info saamisega seoses uus kahtlustus ei oota, ütles prokurör.

Ekspressile teadaolevalt on Jõgevalt pärit Pohlak ja Väike-Maarjast pärit Kuusk ammused tuttavad. Nende omavaheline suhtlus pälvis Kuuse kolleegide tähelepanu juba 90ndate alguses.

Pohlak vabanes talle mitme kuriteo, sh Vabaduse platsi plahvatuse korraldamise ehk mõrvakatse eest mõistetud 15-aastase vangistuse kandmisest 2008.aastal. Tänavu märtsis vahistati ta uuesti, kahtlustatuna omavolis ning avaliku korra raskes rikkumises. Siis lõppes Kuuse poolt Pohlakule andmete edastamine.

Tänase seisuga on Tartu maakohus prokuröri taotlusel Viivika Kuuse teenistussuhte peatanud. Üllataval kombel leidub naise nimi ka Tartu Ülikooli sisevalve osakonna töötajate nimekirjas. Tegu on sama inimesega.
“Paraku ei taotlenud ta politseitööle lisaks mujal töötamise luba,” sõnas Lõuna prefekt Tarmo Kohv ning kinnitas et selline kohakaaslus on ka keelatud. Mitteametlikel andmetel töötas Kuusk ülikoolis ainult puhkuse ajal, ent seegi ei ole lubatud.