2006. aastal suvel sai Eesti avalikkus teada, et ärimehed Heiti Hääl ja Eerik-Niiles Kross ostsid 18,5 miljoni Eesti krooni ehk

800 000 Suurbritannia naela eest varem Londonis seisnud suursuguse börsimaja jäänused. Täpsemalt on tegemist laevandusbörsi Baltic Exchange ehk siis Balti Börsi majaga, kuningas Edward VII aja arhitektuuri väidetavalt ühe kaunima näitega, mis paraku 1992. aasta aprillis plahvatanud IRA pommi läbi rängalt kannatada sai.

Portlandi kivist ja graniidist fassaad, nagu ka grandioosne kauplemissaal, võeti hoolega koost lahti, detailid nummerdati, pildistati ja viidi lattu lootuses, et hoone kunagi taastatakse. Aastaid ei leitud börsihoonele uut omanikku, kuni lõpuks ometi nägid söakad Eesti ärimehed suurejoonelisele majale kohta Tallinna kesklinnas. Suvel 2007 toodi majajupid enam kui viiekümne 40jalase konteineriga Eestisse.

Kross ja Hääl teatasid, et kavatsevad Balti Börsi taaselustada Tallinna südalinnas ning selleks vana börsimaja koos originaalfassaadi ja kauplemissaaliga püsti panna. Ehitamiseks pidi minema 2008. aasta lõpus ning selleks arvestati umbes kaks aastat. Plaanide järgi pidid hoonesse tulema bürood, restoran, ballisaal ja näituseala.

Pärast pikemat vaikust kirjutas arhitektuuriekspert Karin Paulus 2010. aasta septembris Eesti Ekspressis, et röögatu hoone – Balti Börs – on kerkimas Ahtri tänavale, arhitektuurimuuseumi lähistele.

Paulus avaldas, et Meelis Press, kes on tuntud kui üks varakate inimeste lemmikarhitekte, on valmis saanud lahendusega, kus ajaloolist hoonet, mis sai kunagi Londonist kivihaaval Eestisse toodud, kasutatakse ära suure klaasist ärihoone fassaadis. Sellist lahendust võib Tallinnas näha näiteks Aia tänaval, Tartu maanteel Jaani seegi juures, ja Viru väljakul Metro Plazas.

Pauluse loo järel saabus taas vaikus. Ekspressi pärimise peale tunnistas Heiti Hääl, et neil pole kinnistutki, kuhu vägeva ajalooga maja püsti panna. Vana börsimaja asukohaks on plaanitud mitut Ahtri tänava kanti jäävat kohta – Hillar Tederi arendatavat Admiraliteedi kvartalit või ka Metropoli hotelli juurde jäävat krunti, kus praegu laiub tasuline parkla.

Kõige tõsisemalt on maja asukohana plaanitud siiski Ahtri 3 kinnistut, kuhu kinnisvarafirma Arco Vara ja Urmas Sõõrumaa ettevõtted on planeerinud rajada vägeva meelelahutuskeskuse. “Ütleme nii, et praegu käib meil selle krundi asjus vaidlus. Üks tahaks osta, teine ei taha hästi müüa,” sõnab Hääl. Kuna kinnisvaraäri tänane pilt ettevõtmises erilist kasumlikkust näha ei lase, on ta entusiasm mõneti väiksem kui aastaid tagasi, lisab Hääl.

2011. aastal imbus meediasse ka info, et Eerik-Niiles Kross, kellega Hääl börsimaja ettevõtmist esialgu koos vedas, on tänaseks ärist lahkunud. “Nii see on,” kinnitab Hääl. “Ütleme siis nii, et ta müüs oma osaluse, kuid tal on optsioon see soovi korral tagasi osta.”

Praegu on Hääle partner selles kinnisvaraprojektis ehk osanik firmas Baltic Exchange OÜ Sergei Tšaplõginiga seotud äriühing. Tšaplõgin on Tallinnas elav suure Vene naftafirma Lukoili üks tippjuhte, kes muu hulgas rahastab õigeusu kiriku ehitamist Paldiskisse.