Varem kasutas seda meetodit oma raha tagasisaamiseks põhiliselt Bigbank, mis andis laenu lõdvalt, aga kalli intressiga. Laenude tagasinõudmine karmide meetoditega oli algusest peale osa Bigbanki äriplaanist.

Eesti Ekspressi tellitud statistika näitab, et nüüd on arestimine muutunud igapäevaseks ka sellistes hiidudes nagu SEB ja Swedbank.

SEB kasuks on arestitud tänavu üle 800 erineva kinnisvara. Seda on ligi viis korda rohkem kui mullu ja aasta pole veel läbi.

SEB arestide rohkus torkab eriti silma, sest ületab Eesti pangaturu liidrit Swedbanka ligi kaks korda.

Samal ajal pole Nordea ja Sampo seni sama teed läinud.

Arestide sagenemise taga on nii töötuse kasv ja paljude inimeste vaesumine kui seaduste karmistumine.

Loe pikemalt homsest Eesti Ekspressist

Veel uues "Eesti Ekspressi" numbris:

*Avaldame koostöös investeerimispangaga GILD igasügisese Eesti saja väärtuslikuma ettevõtte edetabeli. Esmakordselt pole esikohal Swedbank. Eesti riik on pingereas esindatud koguni üheksa ettevõtte omanikuna.

*Eesti politsei kogub salajasse andmebaasi infot tuhandete inimeste kohta. Hiljuti andis riigikogu erikomisjon salajase korralduse andmebaasist sodi väljarookimiseks.

*Vahvate poliitusutluste sarjas räägib Tallinna linnapea kandidaat Marek Strandberg roheliste valimislubadustest: miks tuleks asfalt üles võtta, katused katta mätastega ja linn muuta pimedamaks kui seni.

*Tartu hambaarstidele ei meeldinud, et nende turule tuli suurfirma Tallinnast, kes lõi reklaamikampaania saatel hinnad alla. Taskukohast hinda pakkunud uustulnuk saigi trahvi. Seda väitega, et tervishoiuteenuseid ei tohi reklaamida.

*Ilusad Briti balletipoisid vallutavad Estonia teatri. Estonia balleti juht Toomas Edur tõi Inglismaalt naastes kaasa viis noort tantsijat - neli poissi ja ühe tüdruku. Nende kõigi jaoks on Estonia esimene töökoht.

*Ameerika lapsendamisorganisatsioon paneb netti avalikuks kasutamiseks Eesti puuetega lastekodulaste andmeid.