Selle minikruiisi ainus mõte ongi heita suhteliselt lähedalt kadetsevaid pilke ülirikaste ja staaride nimedega õnnistatud häärberitele ja villadele, mille hinnad jäävad vahemikku 20st kuni isegi 70 miljoni dollarini. Mingeid muid vaatamisväärsusi sellel sõidul ei näe - kui välja arvata Miami enda suurlinlik pilvelõhkujatega panoraam, mis on paljudele tuttav kas "Miami Vice'ist" või märulifilmidest "Pahad poisid". Ka tuurile kutsuv reklaam kuulutab otsekoheselt: "Avasta vaimustav Biscayne'i laht ja Veneetsia saared, imetledes rikaste ja kuulsate häärbereid." Ei mingit häma kohalikust põlisest kultuurist või muinsusväärtustest, mida Eestis enamasti turistide magnetiks peetakse.

Laskem nüüd kõnelda giidil, kes vuristab kätteõpitud teksti ühtviisi rutakalt ette nii inglise kui ka hispaania keeles. Tema otsekui käisest puistatud kuulsate nimede konkreetsete majadega seostamist tuleb siiski võtta mõningase skepsisega - kui klõpsitud pilte hiljem üle vaatan ja veebist nendesamade kuulsate nimedega häärberite jälgi ajan, siis enamasti selgub, et jah, tõepoolest on see villa ilmselt kunagi küll kuulunud Madonnale või Ricky ­Martinile, kuid praegu teenib nende nimede väljahüüdmine pigem sõidu põnevamaks muutmise eesmärki.

Kuulsuste ärakasutamine majade sildistamiseks on ka Florida kinnisvaraärimeeste huvides - nende abil rõhutatakse idülliliste saarekeste eksklusiivsust ja upitatakse parajasti müüki pandud villade hinda.

Uudishimu vaigistamiseks peab ütlema, et ei Jennifer Lopezi, Enrique Iglesiast ega Shaquille O'Neali "oma" maja hoovis patseerimas või luksuskaatriga paadisillalt ära kihutamas näha polnud. Palmialustes häärberites ei paistnud enamasti üldse mingit elumärki.

Kuid mine tea, võib-olla sattusin villade­kruiisile lihtsalt valel ajal - mitte hoogsal nädalavahetusel, vaid esmaspäeva lõuna ajal.