2. Sotšis toimuvatest mängudest saab suurim taliolümpia. Võistlustel debüteerib 12 uut ala ja kokku jagatakse välja 8 medalikomplekti. 

3. Uute alade tulek olümpiaprogrammi viitab selgelt ekstreemspordi tähtsuse kasvule. Klassikaliste talispordialade edasiarenduste kõrval – laskesuusatamise segateatesõit, kelgutamise teatesõit, võistkondlik iluuisutamine, naiste suusahüpped – võisteldakse esimest korda sellistel aladel nagu lumelaua paralleelslaalom, vigursuusatamise rennisõit, vigursuusatamise pargisõit ja lumelaua pargisõit. 

4. Šotsi mängud on olümpiaajaloo kalleimad. Väidetavalt läheb olümpiaehitiste ja infrastruktuuri rajamine ning korraldus kokku maksma 37 miljardit eurot. Seni kulukaimaks peetud Pekingi olümpiamängude kogumaksumus oli arvatavalt 30 miljardit eurot. Kui Venemaa veel olümpiamängude korraldusõiguse eest võistles, prognoositi korralduskuludeks ligi 9 miljardit eurot. Mängude kriitikud väidavad, et kulusid on märgatavalt mõjutanud korruptsioon. Arvatakse, et ametnike taskusse on rännanud kuni paarkümmend miljardit eurot. 

5. Disainer Asif Khan ja Venemaa mobiilioperaator MegaFon esitlevad Sotšis suurprojekti „Megaface“. Olümpiamängude spordiväliseks vaatamisväärtuseks kujunev teos seisneb 46,5 ruutmeetrises ekraanis, mis koosneb 10 000 teleskoopilisest silindrist. Nende abil kuvatakse ekraanil 3D-kujutisi olümpiamängude külastajatest. Seejuures vahetuvad näod iga 20 sekundi järel.

6. Sotši 2014. aasta olümpiamängude tõrvikujooksust saab olümpiaajaloo pikim. Jooks algas 7. oktoobril Moskvast ja läbib 123 päeva jooksul 2900 Venemaa asulat. Kilomeetreid koguneb tõrvikujooksul koguni 65 000. 

7. Sotši olümpiamängudeks püstitatud ehitised läksid maksma miljoneid eurosid. Samas ei saa tehtud kulutusi vaadata vaid olümpia kontekstis. Näiteks umbes 445 miljonit eurot maksma läinud
Fišti olümpiastaadion leiab rakendust ka 2018. aastal, kui Venemaal toimuvad jalgpalli maailmameistrivõistlused. Siis saab olümpiastaadionist üks MMi matšipaiku. 

8. Sotši olümpiamängude kahebobi võistlusel tasub jälgida Ameerika Ühendriikide meeskonda Steven Holcomb – Chris Fogt. Nimelt on nende sõiduvahendi disaininud ja testinud autotootja BMW. Holcomb ja Fogt usuvad, et suudavad kõrgtehnoloogilise bobi abil kuldmedali Ühendriikidesse viia. 

9. Olümpiamängudel, ja eriti kui need toimuvad Venemaal, on külastajate ohutuse tagamine üks peamisi prioriteete. Seepärast hoolitseb turvalisuse eest koguni 37 000 turvatöötajat. Seejuures abistab venelasi ameeriklaste FBI, mille 30 ametnikku mängude ajal Venemaal viibivad. 

10. Olümpiamängudel pakutakse sportlastele ja külalistele borši. Väidetavalt valmistatakse seda ühtekokku 265 000 liitrit. 

11. Sotši olümpiamängude teleauditooriumi suuruseks ennustatakse kolm miljardit vaatajat. 

12. Olümpiamängudest püüavad omal moel kasu lõigata ka teised Sotšis asuvad meelelahutusasutused. Vaalakaitsjad väidavad, et Sotši akvaariumisse on toodud Ohhoota merest kinnipüütud mõrtsukvaalad, keda olümpiamängude ajal kavatsetakse külalistele näidata. Akvaariumi esindajad pole kuulujutte kommenteerinud.

13. Sotši 16 000 olümpiatõrvikut valmisid samas tehases, kus pannakse kokku Sineva tüüpi ballistilisi rakette. Tõrvikute valmistamise maksumus oli 5,1 miljonit eurot. 

14. Sotši olümpiamängude viis maskotti – lumelaudurist lumeleopard, jääkaru ja iluuisutajast jänes tavaolümpial ja Lumehelbeke ning Valgusekiir paraolümpial – valiti välja üleriigilisel telefonihääletusel. Maskoti kandidaadiks  seati üles ka näärivana, kuid komisjon oli sunnitud ta konkursilt kõrvaldama. Ametliku olümpiamaskotina oleks näärivana tegelaskuju saanud Rahvusvahelise Olümpiakomitee varaks, aga seda venelased ei tahtnud. 

15. 2008. aasta konfilikti tõttu pidi Gruusia algul Sotši olümpiamänge boikoteerima. Pärast üle-eelmisel aastal toimunud valitsuse vahetust otsustas Gruusia siiski olümpial osaleda. Küll ei saadeta Sotšisse ühtegi riigimeest, vaid ainult sportlased. 

16. Korterid Sotši olümpiaküla jaoks ehitatud korrusmajades pannakse pärast mänge müüki. Väidetavalt algab ruutmeetri hind korterites 2500 eurost. 

17. Olümpiamängude keerisesse on haaratud ka tennisetäht Maria Šarapova, kelle lapsepõlvekodu asub Sotšis. Seekord näeb Šarapovat uues rollis – nimelt telekorrespondendina. Ja mitte mõnes Vene kanalis, vaid hoopis USA telehiius NBC.