ECLECTICA: 2.–4. septembrini toimub Tartus teist korda avangardfestival “Eclectica”. Lisaks kontser­tidele ja muudele kunstiüritustele võib näha ka mitmeid VJ-sette.
Kohale saabuvad Šveitsi ühe nimekama disainistuudio Büro Destruct esindajad.
Büro Destructi projektid liiguvad laial alal, ulatudes raamatutest, kirjatüüpidest, plaadiümbristest, identiteetidest jne kuni uue meediani.
Nad on üles astunud paljudel üritustel, nagu Pictoplasma, Transmediale jt. Büro Destruct loob igaks esinemiseks uue omanäolise VJ-kava,  mida miksitakse laivis ning kombineeritakse eelmiste visuaalse materjaliga.
Samuti saabub Eestisse The Machine (Paul du Bois ja Mark Klaversteijn), mis on kuulus disainikollektiiv Hollandist. Machine on Hollandi VJ pioneer, kes ei piirdu ainult pildimaterjaliga, vaid kasutab oma performance’is ka heliklippe.
Amsterdamis baseeruva Machine’i tegemised liiguvad nii graafilise kui vormidisaini radadel, nad on tegevad tüpograafias, muusikas ja installatsioonidel, live-video-performance’itel ning ka audiovisuaalses vallas. Varem DEPTi nime all tegutsenud kooslus on tuntud oma suuremõõtmeliste installatsioonidega linnaruumis ning eri üritustel. Grupi taset näitab seegi, et samad mehed, kellelt hiljuti telliti uus MTV graafika, õpetavad regulaarselt kuulsas Gerrit Rietveldi Akadeemias.

STIPENDIUM: Sel aastal said õppejõududest Fulbrighti stipendiumi psühholoog Voldemar Kolga (läheb aastaks Friendsi ülikooli Wichitas Kansases), kunstiajaloolane Mart Kalm (Columbia ülikooli New Yorgis) ja ökoloog Helen Sooväli (California ülikooli Los Angeleses).
Fulbrighti programm on rahvusvaheline haridusalane vahetusprogramm, mida spondeerib USA valitsus. Programmi eesmärk on arendada vastastikust mõistmist ameeriklaste ja teiste rahvaste vahel.

MUUSIKA: Kultusbänd Radiohead alustas oma uut LPd tehes ka blogi ehk internetipäeviku pidamist. “Dead Air Space’i”-nimeline päevik dokumenteerib albumi valmimist, mille lindistamise asukohta pole avalikustatud.
Aadressilt http://www.radiohead.com/deadairspace/ võib leida nii bändiliikmete kirjutisi kui ka ohtralt veidraid fotosid.

MEEDIA: Kevadel Avatud Eesti Fondi toetusel Tartu ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni osakonnas välja antud meedia-alane õppematerjal “Sugu telepildis” on nüüdsest saadaval ka internetis aadressil http://www.jrnl.ut.ee/telesugu/. Sellelt aadressilt on võimalik alla laadida nii raamatut kui CD-l ilmunud materjali.
“Sugu telepildis” on mõeldud meediapraktikutele, üliõpilastele, aga ka igale ärksale lugejale, keda huvitab, kuidas meedia masinavärk töötab.