Kavas on nii siinsete kui väliskunstnike isik- ja rühmanäitused ning pideva püsikollektsiooni hoidmine, samuti muud üritused. Sel aastal toimub lisaks avanäitusele ka näiteks Maarit Murka magistritööde näitus, aga ka Bruno Lillemetsa "Varjud", Andrei Maksimjuki isiknäitus ning Peeter Lauritsa "Labürint". Pärast avanäitust osaleb Artdepoo rahvusvahelisel kontakttantsufestivalil, pannes üles tunnustatud fotograafi Thomas Haentzscheli kontakttantsu pildid.

Tööstushoone ümberehitamist galeriiks toetas eraisikust toetaja.

Uue galerii kuraator on Rael Artel.

PIA FRAUS: Sõltumatu plaadifirma Vinyl Junkie andis Jaapanis välja Tallinna ansambli Pia Frausi kahest EP-st kokku pandud heliplaadi “Sailing on a Grapefruit Lake”. Ühele CDle pistetud Frausi miniplaadid “Plastilina EP” (2003) ja “Mooie Island EP” (2004), kaks videot ning neli ainult Jaapani väljalaske boonuslugu. Nende hulgas on Saksa artisti Gutheri remiks Pia Frausi palast “400 & 57” ning Briti ansambli Hood töötlus loost “Mooie Island”. Hoodi tänavune album “Outside Closer” oli Areeni nädala album 9. veebruaril.

PLAAT: Eile ilmus “Mobile” nimeline Eesti esimene dancehall rütmialbum. Tegemist on plaadiga, kus erinevad artistid laulavad ühele ja samale rütmitaustale. Lood erinevad üksteisest vokaalilt, sõnadelt ning ka ülesehituse ja lisatud instrumentide poolest. Kokku on ühele rütmile tehtud 10 lugu, lisaks neile on plaadil

ka remiksid ja boonuslood.

Plaadil võib kuulda artiste nagu Alto Voltaje (Kuuba), Charlie Boy (Soome), Dani Rankin (Soome), MC Slim (Rootsi). Eestist osalevad Cool D, Dice Rudy, G-Enka, J.O.C., Marie-Ange, Naya Gaz, Plookie ja Stupid F ja TommyBoy, remiksijatena ka DJ Critikal, Deep Possah, Madou ja Stupid F.

Ühe boonusloona on albumil reklaamidest tuntud DJ Hull Õun oma hitiga “Sigalahe Mees”.

KIRJANDUS: Laupäeval, 4. juunil peetakse Tamperes Anniki tänaval, Anniki puukvartali sisehoovis kolmandat Anniki luulefestivali, kus külalisena Eestist osaleb ka Aapo Ilves. Kultuurisündmus kestab keskpäevast kella üheksani õhtul ja kõik esinejad alustavad täistundidel. Tegemist on ühe suurema publikumenuga luulesündmusega Soomes. Festivali korraldavad Tampere Anniki puukvartali elanikud, esimesel aastal esitati peamiselt kvartaliga seotud luulet, teine aasta pühendati vaid naistele. Sel aastal on esimest korda kutsutud ka külalisesineja Eestist, kogu sündmuse avab seekord heliinstallatsioon "Uurali liblikas." Ilves osutus valituks tänu Eesti mullusele eurolaulule "Tii", mille sõnade autor ta on.

KUNST: Berliinis elav ja töötav maalikunstnik Ivar Kaasik avab homme, 3. juunil oma personaalnäituse Göttingeni Galerie Ahlersis, eksponeerides 30 tööd viimastest aastatest. Näitus kestab 2. juulini.

Galerie Ahlers otsustas Kaasikut muuseas esindada sel aastal Euroopa ühel tähtsamal kunstimessil Art Cologne’l Kölnis (28. oktoobrist 1. novembrini) ning edaspidi ka New Yorgi ja Madriidi messidel.