Anti välja triennaali peapreemia, mis läks jagamisele kahe kunstniku vahel: Kadri Mälk ja Bernard François (Belgia). Mälgult oli eksponeeritud lisaks varasematele ohvriplaatidele ka viimaste aastate Fata Morgana-teema ehteid Eestit esindasid veel Tanel Veenre, Julia Maria Pihlak, Ketli Tiitsar, Maria Valdma, Eve Margus-Villems, Bruno Lillemets, Kristiina Laurits ja Piret Hirv.

Kokku oli Eesti ehtekunstnikelt väljas 64 tööd.

Näitusega kaasneb kataloog, väljapanek jääb avatuks 4. septembrini.

RUFFUS: Kohila pop-ansamblil Ruffus ilmub sügisel esimene täispikk heliplaat. Septembris väljatuleva albumi “Lessons In Pop” materjal on koos ning mõni aeg tagasi laekus raadiojaamadesse Ruffuse singel “Miami”.

Bändi liider Vaiko Eplik ütles kauamängiva kohta järgmist: “Plaadi pealkiri ütleb kõik - oleme üritanud teha nii hea pop-plaadi kui vähegi võimalik. Väga oluline on ka see, et teeme seekord kõik otsas lõpuni ise, kuni miksimise ja produtseerimiseni välja. Meil on bändis ka kaks hakkajat produtsenti - Ivo Etti ja Siim Mäesalu, kes õpivad helirezhiid - ja nii on nuppude keeramist väga põnev õppida olnud.”

REALITY: Näitleja Kevin Spacey andis nõusoleku osaleda tõsieluseriaalis. “Going Hollywood” on 8-osaline reality-sari, mis näitab showbisnise telgitaguseid ja seal töötavaid inimesi. Seriaalis on mentorid lisaks Spaceyle, kes esindab oma produktsioonifirmat  Trigger Street Productions, ka veteranprodutsent Robert Evans (The Robert Evans Company) ja räppar Method Man (Method Man Enterprises).

Sarja eesmärk on näidata rasket tööd, meelkindlust ja ambitsioone, mis on peidus Hollywoodi glamuurse pealispinna taga.

FABERGÉ: Mai lõpus avati viies Fabergé noorte ehtekunstnike biennaal, seekord Peterburi asemel Lahtis. Osalesid Venemaa, Põhjamaade ja Baltimaade noored ehtekunstnikud. Preemiaid jagati kahes vanuserühmas. Vanemas, kuni 35-aastaste kunstnike vanuserühmas tuli teisele kohale prossiga “Kosk” Eesti Kunstiakadeemia tänavune lõpetaja Anne Reinberg (juhendaja Kadri Mälk). Nooremas, kuni 25-aastaste vanuserühmas sai eripreemia Marita Lind käeehtega “Rõdu” (juhendaja Rein Mets). Äramärkimist leidis ka Kunstiakadeemia üliõpilase Kristel Küti kohapeal eksprompt-sarjas “Be green” valminud kehaehe.

Põhinäitus “Jewel Case” jääb Lahti Ajaloomuuseumis avatuks 23. juunini.

Lisainfo www.faberge2005.com