Huvitav on, et pärast boileri läbipesu ja sügavkülma sulatust elektrikulu suurenes! Seletan seda sellega, et pärast läbipesu läks vaja lisaelektrit kahesaja liitri soojendamiseks, samuti sügavkülma külmutamiseks.

Selge arve vähenemine tuli värskelt ostetud sügavkülma kapist, kuigi ilmselt ka selle läbikülmutamine võttis esiotsa suurenenud elektrisüsti.

Samuti võtsin ma aeg-ajalt ööseks arvuti pistikust välja. Säästsin kaks krooni ja viiskümmend senti. Tõestatud!

Ma olen kuulnud, et Inglismaal oli raju reklaamikampaania, et inimesed võtaksid mobiililaadijad pistikust välja, kui need pole kasutuses. Püüdsin vältida nende tühikäiku, kuid hulluks ei viitsinud asja ajada, sest ennustatav võit oleks olnud nii kümme ehk isegi kakskümmend senti.

Samas, meie elektriarve on võrreldes eelmise aasta sama ajaga väiksem! Põhjus on väga lihtne: me kütsime järjekindlalt puudega ahju ja kasutasime põrandakütet väga harva. Oletan, et me oleksime ka rohkem võitnud, kui meil oleks paremini õnnestunud suurte kodumasinate käiamine öisel elektril.

Loe täpsemaid mõõtmistulemusi ja sellest palju maksab pesukuivati, nõudepesumasina või külmkapi igakuine kasutus: http://minuenergia.wordpress.com/