Keskerakonnale ennustas Ekspress 26 kohta - see on täkkesse läinud. Reformierakonnale pakkusime 36 kohta (reaalselt 33) ja IRLile 18 (reaalselt 23).Seega ennustasime üsna täpselt, kes pääsevad Riigikokku.

Ekspress tõi sotside edu taga välja kaks faktorit: esiteks värske esimees Sven Mikser, teiseks on sotsidel esimest korda palju raha, mis võimaldas neil teha suurt kampaaniat.

Andrus Ansip ütles ETVs, et kõigepealt peavad siiski tulemused selged olema ja viimases jaoskonnas hääled loetud, enne kui koalitsiooniläbirääkimistest juttu teha. "Minu esimene eelistus on jätkata sama koalitsiooni, sest see on näidanud oma töövõimet. Aga ma ei loo endale illusioone, need koalitsiooniläbirääkimised ei saa kindlasti mitte kerged olema." Ansip ei välistanud ka koalitsiooni sotsidega. Ta kinnitas, et 33 kohta oligi Reformierakonna eesmärk.

Kõige esimesed tulemused näitasid Keskerakonda koguni neljandal kohal: Reformierakond - 39 kohta, IRL - 26 kohta, SDE - 20 kohta ja Keskerakond - 16 kohta. Sel hetkel ETV valimisstuudios olukorda kommenteerinud ekspertide sõnul on Keski kukkumine üllatav, kuigi e-hääletusel osales ilmselt rohkem Reformierakonna ja IRLi toetajaid ning lõpptulemustes toimub ilmselt korrektsioon Keskerakonna kasuks. Korrektsioon tuligi ning tunni pärast oli Keskerakond paremuselt 2. kohal. Sellegipoolest on kukkumine märgatav: 3 kohta vähem kui neil Riigikogus praegu. Tõusu tegi nii Reformierakond (+2) kui IRL (+4), kuid eriti muidugi sotsid (+9).

Üksikkandidaatidest tegid tugevaima tulemuse Leo Kunnas (3170), Mart Helme (2427) ja Mark Soosaar (1800), kuid sellest ei piisa Riigikokku pääsemiseks. Vaja läinuks 5000 häält. Samas pää

Kõige suurem häältemagnet oli Edgar Savisaar rohkem kui 23 000 häälega, järgnes Andrus Ansip üle 18 000 häälega ja Urmas Paet. Sellega lõi Savisaar Ansipi eelmiste valimiste häälterekordi. Üllatavalt palju hääli sai ka uustulnuk Kaja Kallas - ligi 7000.

Savisaar ütles erakonnakaaslastele peetud kõnes, et vaatamata ülekohtule tehti hea tulemus ja võrdles Keskerakonda kassiga, kes maandub alati käppadele.

Vabariigi valimiskomisjon edastas algselt valimistulemuste kohta operatiivselt infot, kuid kell 20.50 süsteem hangus ja pärast seda edastati pisteliselt infot VVK Facebooki lehel. Veelgi operatiivsem on aga Erki Peegli twitteri-kanal. Süsteem taastus alles kahe tunni pärast.

Huvitaval kombel ei olnud vahepeal ka ETV telepilt interneti kaudu kättesaadav.

Rein Veidemann ütles valimisstuudios, et võimalik on ka kontrakoalitsioon - ilma Reformierakonnata.

Stuudios toodi välja, et uues Riigikogus on naisi väga vähe. Enim on naisi Keskerakonna nimekirjas.

Valimistel osales 62,9% hääleõiguslikest kodanikest ehk 573 325 inimest ehk mõnevõrra vähem kui ennustatud, ent siiski rohkem kui eelmisstel valimistel. Eriti kõrge oli osalusprotsent Tallinnas, kus käis valimas 70% kodanikest. Kõige väiksem oli valimisaktiivsus Ida-Virumaal - 55,4 %.

2007. a. Riigikogu valimistest võttis osa 61,9%, 2003. aastal 58,2%, 1999.aaastal 57,4 %, 1995. aastal 68,9 %, 1992. aastal 67,8 %.

Riigikogu liikmed hetkeseisuga

Andmed seisuga *  07.03.2011  00:05:28

Eesti Reformierakond

33 mandaati

Andrus Ansip, Urmas Paet, Keit Pentus, Kaja Kallas, Urmas Kruuse, Taavi Rõivas, Igor Gräzin, Jürgen Ligi, Valdo Randpere, Rein Lang, Hanno Pevkur, Jaanus Tamkivi, Urve Tiidus, Urmas Klaas, Väino Linde, Rait Maruste, Laine Jänes, Kristiina Ojuland, Kristen Michal, Lauri Luik, Mati Raidma, Aivar Sõerd, Tarmo Leinatamm, Kalle Palling, Kalle Jents, Jüri Jaanson, Aare Heinvee, Meelis Mälberg, Tõnis Kõiv, Peep Aru, Remo Holsmer, Arto Aas, Kalev Lillo

Eesti Keskerakond

26 mandaati

Edgar Savisaar, Mihhail Stalnuhhin, Jüri Ratas, Deniss Boroditš, Yana Toom, Kadri Simson, Valeri Korb, Marika Tuus, Heimar Lenk, Mailis Reps, Kalle Laanet, Lembit Kaljuvee, Aivar Riisalu, Vladimir Velman, Peeter Võsa, Aadu Must, Viktor Vassiljev, Eldar Efendijev, Enn Eesmaa, Inara Luigas, Olga Sõtnik, Rainer Vakra, Mihhail Kõlvart, Ester Tuiksoo, Priit Toobal, Kalev Kallo

Erakond Isamaa ja Res Publica Liit

23 mandaati

Mart Laar, Juhan Parts, Ken-Marti Vaher, Urmas Reinsalu, Tõnis Lukas, Helir-Valdor Seeder, Marko Mihkelson, Ene Ergma, Jaak Aaviksoo, Marko Pomerants, Aivar Kokk, Annely Akkermann, Margus Tsahkna, Priit Sibul, Tõnis Palts, Toomas Tõniste, Andres Herkel, Siim Valmar Kiisler, Erki Nool, Sven Sester, Kaia Iva, Andrus Saare, Indrek Raudne

Sotsiaaldemokraatlik Erakond

19 mandaati

Sven Mikser, Urve Palo, Eiki Nestor, Indrek Saar, Andres Anvelt, Heljo Pikhof, Ivari Padar, Peeter Kreitzberg, Jaan Õunapuu, Kalvi Kõva, Marianne Mikko, Neeme Suur, Rannar Vassiljev, Helmen Kütt, Kalev Kotkas, Jevgeni Ossinovski, Jaak Allik, Karel Rüütli, Kajar Lember

* Kuni hääletamistulemuste protokollide edastamiseni kasutatakse andmeid edastatud eelhääletamise kokkuvõtetest.