Kapo kutsub moslemeid kohvile
Eestikeelsete moslemite kogukond kihiseb, sest salapolitsei kutsub neid agaralt vestlustele ja uurib, mis kogukonnas toimub. Islamiusuliste Facebooki-vestlusest selgub, et kapoga on kokku puutunud iga siinne musulman.
ekspress.delfi.ee|Autor: Ekspress

AA: Et koik mis siin kirjutatakse on avalik voi?

BB: Normaalne!!! Nii, kes on nuhk???

CC: Tegelikult on asi naljast kaugel.

AA: No on ju nuhk siin j2relikult.suht kummaline seda lugeda delfist

DD: Eesti ajakirjandusel ei ole enam teemasid millest kirjutada.ei ole muud lisada kui BLESS THEM!

AA: Kysimus on see et kuidas nad selle info said

DD: Selge on see, et kas keegi neist on end siia lisanud või siis keegi annab infi.

DD: Aga leidsid ka teema millest loo tekitada.

EE: Siin on ju listis ka n o. Mitte moslemeid,kes niisama "huvi tunnevad" islami vastu... kuid napakas on siit grupist ette kaagutada asju...

FF: see et settingutes on m22ratud et ainult grupi liikmed seda lugeda saavad, ei taga ju ometi seda et need, kes lugeda soovivad ja liikmed pole, ei saaks lugeda. Facebook pole ju mitte mingitpidi privaatne. Settingud on ainult teiste, meiesuguste, n2gemisulatuse piiramiseks.

CC: Aga midagi positiivset ju siis ka. Vähemalt pole midagu juurde lisatud nagu ajakirjandus armastab teha

GG: Antud juhul on tegemist suletud grupist võetud arutelu üsna üks-ühele copy&paste meetodil "artikliks" muutmisega. Minu väikese humanitaarimõistuse perra ei ole selline tegevus professionaalne (no kas inimene ise üldse mingit üldistust kirjutada ei oska)
HH: Küll on lihtne olla ajakirjanik...copy-paste terve vestlus ja kopik kukub.

BB: Nii argpüks nuhk on, et ei julge nüüd tunnistada ka???

HH: Eks sellest tänasest vestlusest saab homsesse lehte uue artikli copy' da...Eesti moslemid otsivad endi keskelt nuhki...vms...

GG: Terve Eesti otsib superstaari, aga Eesti moslemid otsivad nuhki.

BB: Nojah. Sest kui selline käitumine on igati ajakirjanduse eetika kohane ja nii võibki teha, siis peaks ajakirjanik ju julgema ka välja astuda ja öelda, et mina tegin.
Äkki me peaks nüüd grupis välja viskama kõik, kellel adminide teada islamiga pistmist ei ole??? Oleks näotu nende suhtes, kes pole süüdi, aga see ei ole ikka normaalne, et meie kinnisest grupist copy-pastega asjad ajalehtedesse jõuavad.

II: Netis pole keegi kuskil kaitstud.....kurb ja sõnatuks võtab selline asi.....

HH: See inimene võib vabalt olla ka keegi moslemite hulgast. Aga Allah teab...

II: Ma ei saa ainult aru,milleks see kõik vajalik oli??? Mis kasu sellisest reeturlikusest saadi?

GG: Klikke saavad. Klikk=raha. Iseenesest on tegemist täiesti sisutühja tekstiga, sest see on kontekstita ning konteksti annavad sellele, jumal paraku, reaalsed inimesed.

II: Oh jah,alati ja igal pool see neetud raha Minu meelets väga üleväärtuatatud .....rahaon küll vaja,kuid kas ikka on õige teenida seda teisi reetes???!!!

JJ: Ainuke võimalus islamit "õigesti" rünnata, on tekitada fitna nende endi keskele. Meie fb kommuun on imepisike võrreldes sellega mis maailma mastaabis toimub. Välised rünnakud ei mõju nii hästi kui sisemised. Ning kellele kuulub meedia?

KK: Ise meedias (teine väljaanne ja välisuudised) töötades leian, et ilmselt ei ole selle nö uudise avaldamine seotud kellegi suurema plaaniga. See näeb ikkagi pigem kellegi isikliku algatuse moodi välja. Selle isikliku algatusega on aga järjekordselt näidatud, et ajakirjandust ei saa usaldada ja mind kui ajakirjanikku, kes püüab teisiti töötada, kurvastab see väga. Vähemalt on siin nimed varjatud, aga tundub, et kelleltki luba küsitud ei ole.