Lõuna ringkonnaprokuratuur kahtlustab kolmikut mitmes kuriteos, sh Võrumaa Tarbijate Ühistu endisele juhile Jüri Miksile kallaletungimises.

Ringkonnaprokurör Aro Siinmaa sõnul hõlmavad kahtlustused väljapressimist, omastamist, kelmust, avaliku korra rikkumist, vägivalla kasutamist ja sellega ähvardamist.

Ärimees U. vahistati juba nädal varem. Väidetavalt on U. firmade kaudu Kagu-Eestisse investeerinud nn hämaras sektoris suurt sõnaõigust omav Assar Paulus.

Tähelepanuväärne on, et politseinikud leidsid ühe kahtlustatava sõiduautost tõelise kurioosumi – “homse lehe” ehk koopia alles järgmisel päeval, 17.veebruaril, kohalikus Lõunalehes ilmuma pidanud loost U. vahistamise ja tausta kohta.

Kuigi U. kahtlustatakse mitmes tõsises kuriteos, ei olnud artikkel ärimehe suhtes just ülearu kriitiline, küll aga näitas halvas valguses üht kannatanut.

Ekspressile teadaolevalt väitis Lepa kaitsja Tartu maakohtus just sellele artiklile tuginedes, et Leppa pole põhjust vahistada, sest “pressis avaldatud objektiivsed andmed annavad alust kahelda kannatanu usaldusväärsuses”.

Lõunalehe peatoimetaja Urmas Paidre oli juhtunust hämmingus: “Niisama see kindlasti ei jää, et kõrvaliste isikuteni jõuab info, mis meil on homses lehes. Seda ei ole kunagi juhtunud.”

Teise kohaliku lehe, Võrumaa Teataja 17. veebruari number rääkis samuti A. U. vahistamisest, kuid seda artiklit ei saanud veebis kommenteerida. Seetõttu kommenteerisid huvilised teemat teiste artiklite juures. Näiteks lugu “Võrus üks söögikoht kinni, teine avab uksed” kogus 40 kommentaari, neist umbes kolmandik rääkis U. kinnipidamisest. Peatoimetaja Kalev Annomi sõnul pole selles midagi ebatavalist: “Veebis ei ole üpris paljusid paberlehes ilmuvaid kirjutisi või on nad toodud veebis loeteluna ja ilma kommenteerimise võimaluseta või avaldatud lühendatult ja soovitatud edasi lugeda paberlehest.”

Lehelugejate sõnul ei lasknud Võrumaa Teataja aga U. teemat kommenteerida põhjusel, et peatoimetaja poeg Anti Annom on tema hea tuttav. 2006. aastal Soomes narkokuriteo eest süüdi mõistetud Anti Annom on ühtlasi Võrumaa Teataja enamusaktsionär ja nõukogu liige. Nõukogusse kuulub ka Gert Kuus, kes on Eestis hiljuti laineid löönud youtube’i-staari Mart “Kalevipoeg” Kuusi vend.