Esimeses neist meenutatakse Pentagoni koosolekut, kus kõrged sõjaväelased „ütlesid ilma otse ütlemata, et erivägede meeskonnad (ilmselt USA, UK, Prantsuse, Jordaania ja Türgi) on juba kohapeal, tegeledes luurega ja opositsioonijõudude [sõjalise] treenimisega”.

E-kirja kohaselt polnud sõjaväelaste arvates detsembris mässulises Süüria Vabastusarmees veel eriti kedagi, keda treenida, kuid operatsioonideks valmistuti ette 2-3 kuu perspektiivis — „igaks juhuks”, mitte otseseks konfrontatsiooniks.

„Rõhusin küsimusele, millise eesmärgi nimel need erivägede meeskonnad töötavad, ning kas see toob endaga hiljem kaasa ka lennuväe operatsiooni, et katta Süüria mässulisi. Nad distantseerusid sellest ideest kiiresti, öeldes, et „hüpoteetiliselt” on eesmärgiks  sissisõja rünnakute läbiviimine, atentaatide korraldamine, et murda alaviitide relvajõud, kutsuda esile nende sisemine kokkulangemine,” kirjutas Stratfori kõrge analüütik.

Teises e-kirjas kirjeldab ta oma vestlust Türgi kõrge ametiisikuga, keda nimetatakse koodnimega „TR325”:

„Süüriast rääkides — vestlus keskendus sellele, kui kaugele on Türgi tegelikult valmis minema. TR325 selgitas, et Türgi plaan on keskenduda kodusõjale Süürias. Ametlikult treenib Süüria Vabastusarmeed Türgi ja varustab neid relvadega. Mitteametlikult teevad USA ja Türgi seda koos, kasutades selleks erivägesid. Pange tähele kogu seda juttu, mis meedias kirjutatakse kodusõja puhkemisest Süürias. Türgi ja USA tahavadki, et see nii paistaks. Ma märkisin, et kodusõja — tegeliku lähivõitluse — tingimuste loomine on siiski üsna keeruline, arvestades, et alaviitide [vt wikipedia] relvajõud püsivad siiski koos, kuid ta tundus arvavat, et olukord võib lähima kahe kuuga kiiresti muutuda. Ta lisas, et nad tegutsevad selle nimel, et see nii juhtuks. Ta tunnistas, et see muutub räpaseks ja sunniitide võimuletulek Süürias nõuab palju verd ja aega, kuid see on Türgi kohustus. Türklaste plaan on rõhuda stabiilsuse puudumisele, mis lähtub kodusõjast, ning tekitada Süüria territooriumile 5-40 kilomeetrine puhvertsoon, kuhu rajatakse mässuliste laagrid.”