Soomlastele Amherst99 tegevus ei meeldinud - nad ähvardasid muudatused tagasi parandada. "Eesti oli nende isikute sündides Nõukogude Liidu osa," väitis soomlane Nironen veendunult.

"Ajalugu ei tohi kustutada. Kui Eesti oli nõukogude sotsialistlik vabariik, peaks see küll olema sünnikohana näha, aga Nõukogude Liidu märkimine seal on ülearune. Üksnes Eesti viitab iseseisvale Eestile," kommenteeris soomlanna Ulrika

Eestlased ei jäänud vastust võlgu. "Sünnipaigana märgitakse ikka pigem riiki kui geograafilist piirkonda, mitte kui poliitilist institutsiooni. Seetõttu ei märgita entsüklopeediais ega leksikonides sünnikohaks nt mitte Rootsi Kuningriik, vaid Rootsi, mitte Tsaari-Venemaa, vaid Venemaa, mitte Soome Vabariik, vaid Soome," selgitas Kk asjalikult.

Kellel on õigus? Vastuse leiab hõlpsasti Soome enda ajaloost. Teatavasti kuulus Soome aastani 1809 Rootsi Kuningriigi koosseisu. Kui eestlaste sünnikohaks peab märkima Eesti NSV, siis sama loogika alusel tuleb näiteks Soome maalikunstniku Mikael Toppeliuse (sündis 1734 Oulus) ja nende kirjanduse suurkuju Elias Lönnroti (sündis 1802 Sammattis) sünnikohaks märkida Rootsi. Vaevalt see soomlastele meeldiks. Seega on nii Eesti kui ka Soome puhul määrav ikkagi geograafiline piirkond, mitte aga riik. Kuulus ju ka Eesti kunagi Rootsile, kuid keegi ei märgi toonaste isikute sünnipaigaks Rootsi või Rootsi Kuningriik.