Tallinna Kesklinna vanemana korraldas Alar Nääme aastavahetusel 2014–2015 Valgas kolm tasuta kontserti. Vahetult enne olid Kesklinna valitsus ja Valga linnavalitsus sõlminud koostöölepingu.
Kontsertidel astusid üles näiteks Tallinna kesklinna sotsiaalkeskuse juures tegutsev naisansambel Miraaž ja meesansambel Vanaisad.

Nooremad esinejad olid Tallinna Tõnismäe Reaalkooli tantsuansamblist Neposedõ (Kärsitud). Selle vene eliitkooli direktor on keskerakondlane ­Niina Sõtnik, endise tuntud keskerakondlase Olga Sõtniku ema.

Valga poolt lõid kontsertidel kaasa kohaliku pensionäride ühenduse Oduvantšikud (Võililled) lauljad ja tantsijad.

Prokuratuur pidas kuritegelikuks kahe kontserdi rahastamist, sest sel ajal käis riigikogu valimiste kampaania. Nääme oli Kagu-Eestis Keskerakonna kandidaat. Ta sai 798 häält. Kampaania eest maksis ta oma taskust 6881 eurot.

Süüdistuse kohaselt tasus Nääme aga Tallinna linna rahast 2846,50 eurot järgmisi arveid:

- Tallinn-Valga-Tallinna bussiteenus 876 eurot
- Valga kultuurikeskuse üür 1306,50 eurot
- Ansambli Romanss esinemine 600 eurot
- Juustu-singikringel ja õuna-kohupiimakringel 64 eurot

Prokuratuur nimetas Nääme tegevust Tallinna linna raha omastamiseks. Tallinna linnavalitsus aga väitis, et Nääme pole neile kahju tekitanud.

Esialgu ei lisanud prokuratuur linnavalitsuse vastavat seisukohta isegi Nääme kriminaalasja toimikusse. Seepeale nõudis advokaat Aadu Luberg kohtus riigiprokurör Inna Ombleri taandamist.

„On aset leidnud tõendi teadlik esitamata jätmine,“ rõhutas Luberg, „ei ole olnud aus kohtupidamine!“

Prokurör Ombler vaidles vastu: „See on nagunii teada, et Tallinna linn kahjunõuet ei esita. See pole üllatus, et nõnda see pidigi minema.“

Kohtunik Velmar Brett jättis prokuröri taandamata. Brett möönis, et „selle tõendi oleks võinud ju kaitsjale varem esitada, aga tegemist ei ole varjamisega. Isegi kui prokurör ei oleks seda väljastanud, siis saanuks kaitsja selle linnavalitsuselt ise kätte.“

Omastamises süüdimõistmisel ähvardab Näämet rahaline karistus või kuni viieaastane vangistus. Prokuratuur alustas tema tegevuse uurimist Tallinna sotside esitatud kuriteoteate alusel.