"Pakkusin esmaspäeval pärast võidumängu Niculescuga, et äkki läheks sööks õhtul koos, ja vastati: „ei“. Anettil on nii kindel päevakava, et ei saa. Anett on elav inimene, ta suhtleb meeleldi, aga ta peab end edu nimel ohverdama. Kui tahad olla tšempion, pead keskenduma, keskenduma ja keskenduma – kõrvaklapid pähe ning ainult väljak ja vastane."

Kui lasta kokku selline kõigutamatus individuaalsportlasele omase (ja vajaliku) isekusega, on potentsiaalne konflikt alati õhus. Seetõttu pole Schaap ka oma varasemate klientidega alati sõbralikult lahku läinud.

Schaapi puhtaimaks edulooks võib pidada Venemaa tennisisti Nadja Petrovat, keda Schaap hakkas juhendama juba siis, kui too oli alles teismeline. Suure slämmi turniiridel jõudis Petrova hollandlase toel mitmel korral veerand- ja kahel korral ka poolfinaali. 2005. aastal andis aga Petrova Schaapile hundipassi.

Nadja Petrova

"Väljakul sujus meil päris hästi, kuid mõistsin, et ta ei oska mind emotsionaalses mõttes käsitleda," selgitas Petrova aastal 2006. "Otsustasin, et peame lahku minema. Olid mõned asjad, mis oli vaja korda ajada. Ta tundis, et minu treenerina oli tal õigus mulle kõike öelda. Ta ei tahtnud minu vanemaid lähedusse. Ta oli ülekaitsev. Kui minu isiklikus elus toimusid juulis muutused ja mul oli uus peigmees, muutus ta veel hullemaks."

Petrova sõnul püüdis Schaap teda muuta kellekski, kes ta pole. "Ta ütles mulle, kuidas käituma pean, kuid jäin endale üha enam võõraks."

Schaapi kõige kuulsamaks õpilaseks võib pidada venelannat Dinara Safinat, keda ta juhendas aastatel 2006-2007. Pärast 2007. aasta US Openit otsustas Safina koostöö Schaapiga lõpetada ja palgata tema asemele horvaat Željko Krajani. Aasta hiljem tegi Safina ka oma karjääri säravaimad tulemused, kui jõudis Prantsusmaa lahtistel finaali ning US Openil poolfinaali. Toona ajalehele Newsday antud usutluses kommenteeris ta enda ja Schaapi vahelisi suhteid järgmiselt:

"Töötasin Hollandi tüübiga peaaegu kaks aastat. Lõpuks me lihtsalt ei kuulanud enam teineteist. Ta ei aktsepteerinud seda, mida mul öelda oli. Ta ei tahtnud minu arvamust kuulata. On raske, kui treener mängija seisukohti kuulda ei võta. Isegi kui ma eksin, peaksime saama vähemalt asju arutada."
Dinara Safina
2008. aasta oktoobris alustas Schaap belglanna Yanina Wickmayeri õpetamist, kuid see koostöö lõppes juba detsembris. Belgia ajakirjanduses oli keegi Wickmayeri lähedastest kommenteerinud, et Schaapi ja õpilase vahel ei tekkinud õiget klappi. Samas märgib 2013. aasta ajaleht Berner Zeitung, et Wickmayeri tiimi ja Schaapi vahel tekkis konflikt majanduslike ebakõlade tõttu.
Jelena Dokic

Pool aastat jõudis Schaap treenida ka kunagist tennise lapstähte Jelena Dokicit, kellega mindi lahku vaid paar päeva enne 2011. aasta Austraalia lahtiste algust. taustaks on oluline teada, et pikka aega oma treenerist isa füüsilise ja vaimse terrori all kannatanud Dokicile oli treenerite sage väljavahetamine omane.

"Ma ei pea vimma," selgitas Dokic, mis tema ja Schaapi vahel juhtus. "Osad inimesed sobivad sinu mängustiilile ja isiksusele. See lihtsalt polnud üks neist juhustest. Ma tõesti tahan treenerit kuulata, aga samal ajal pole ma ka enam 15-aastane."