Siim Kasemaa, Margus Richard Talivee, Bert Norralt, Martin Rattas, Bach Babach, Hapnik, A Stylez, Mihkel Kosk, Kevin Poll, Silver „Sboy“<br>Seeblum; Tallinna kruiisikai sisemine sein aadressil Lootsi 13/14, Sadama 21/25, Uus-Sadama 20

Mastaapsed „Eesti lugu jutustavad“ seinamaalid on Mehhiko kingitus Eesti Vabariigi 100. juubeliks. Mextonia korraldajad on Sigre Tompel Eestist ja Édgar Sánchez González Mehhikost. Viimane esindab Mehhiko ettevõtet Incusa, mis tegeleb värvide müügiga ning on eraraha toel toimuva festivali põhirahastaja. Värvifirma Incusa juurde kuulub liikumine Nueve Arte Urbano, ettevõtte värvidega suuri seinamaale teostav kunstiplatvorm. Nueve Arte Urbano egiidi all tegutsevad kunstnikud on Incusa kodulinnas Santiago de Querétaros teostanud umbes 700 maalingut. Nüüd tuleb osa neist kunstnikest Tallinna seinu maalima.

„Festivalil osalevaid kunstnikke on 60, kõige rohkem Eestist – üle 40. Kunstnikke on veel Mehhikost, Uus-Meremaalt, Hispaaniast, Tšiilist, Kanadast ja USAst,“ räägib korraldaja Sigre Tompel. Üks maalingutest on juba valmis – aprillis avati Gonsiori tänaval telemaja seinal tätoveerija ja tänavakunstniku Silver “SBoy” Seeblumi „Eestit läbi tehnoloogilise prisma“ kujutav seinamaal.

Mextonia ja Stencibility tänavakunstifestivali koostöös valmivad suured seinamaalid ka Tartus, Viljandis, Narvas ja Ahtmes.

Vabatahtlikud kunstnikud valiti festivalil osalema esitatud ideekavandite põhjal. Kuidas teile kavandid meeldivad?
Aaron Glasson, aadress Telliskivi 64
Andreas Luigas "Suitsupääsuke", aadress Tartu mnt 39
Goal "Metsavaim", aadress Tartu mnt. 13
Boa Mistura, aadress Telliskivi 60
Victor López "Pühad kaitsjad", aadress Tartu mnt 87
Victor López "Pühad kaitsjad", aadress Tartu mnt 87