Et Saksamaal seda olla ei saa? Eksitus! Kreml on üle maailma, Lääne-Euroopas ja Saksamaal aga eriti, üles ehitanud nn. põrandaaluse väe, väidab ühe lääne salateenistuse materjalidele ja isiklikele uurimustele tuginedes Putinist elulooraamatu kirjutanud Boris Reitschuster. Hiljuti ilmunud teose „Putini salasõda“ autori kinnitusel allub eliitvõitlejate võrgustik otseselt endisele KGB ohvitserile, praegusele Venemaa presidendile. Laiali üle kogu Saksamaa arvukates klubides, kus treenitakse vene võitlustehnikat „Systema“, on nende tegevus legaalne. Berliinis on Systema-akadeemia, koolid ja kursused venelaste juhtida, sääl käivatel tavasportlastel, peamistel noorukitel, ei pruugi olla aimugi ei treeningute kaugemast eesmärgist ega sellest, et niiditõmbajateks on vene sõjaväe salateenistus ja eriväeosad (spetsnaz); et kahevõitluse treeninguga algav tapmiseõpetusega lõpeb. Nii väidab Reitschuster, kes 1999-2015 oli ajakirja Focus Moskva-büroo juhataja, olles veendunud, et need vaenlase territooriumil asuvad leegionäärid on Putini lääne-vastase salasõja kandev jõud. Üksnes Saksas on lääne salateenistused eelmisel aastal tuvastanud ligi 300 meest, kes kuuluvat Systema struktuuride salajasse siseringi. Nende hulka tuleb arvata ka mõningaid sõdureid, politseinikke, justiitsalade teenistujaid ning saksa politsei- ja armeeeliitväeosadesse GSG 9/KSK* kuuluvaid, kes kõik nimepidi salateenistusele teada. Systema treeninglaagrid ei tunnista piire: Schweizi kõrgmägedes on harjutatud „ehtsaid manöövreid, ja ka Tšehhis on korduvalt treenitud“ - tsiteerib autor salateenistuse toimikust. Pole üllatav, et ollakse seotud kasakateühenduste ja vene rokkarite „Öiste huntidega“.

Systema võitlustehnika seminar Saksamaal. Video: Systema Spetsnaz

„Magajate“ olemasolust ollakse Saksas teadlik, neid on salafistide, terroristide ja defineerimata -istide seas. Millal neil äratuskell tirisema hakkab ja mis tagajärgedega? Lääne salateenistuste analüüsi järgi on Systema eesmärgid „rahutuste ja ebakindluse loomine sihtkohtades; võitlejate arvu suurendamine tundmatute rünnaktruppide kaudu; tulevaste „eliitide“ värbamine; sihtriikides poliitiliste ja ühiskondlike protsesside hajutamine; ebademokraatlike arenguvisioonide levitamine“ – kõik endise KGB käekiri ja sellisena Eestiski kogetud. Saksamaal ollakse edukalt sees Riigikodanike liikumises, juhitakse Pegida ja co. proteste ning levitatakse sihipäraselt valekampaaniaid Venemaa-sakslaste seas. Enam kui 2 miljonit venemaa-sakslast on arvestatav mobiliseeritavate potentsiaal, kes pole unustanud nõukogude massimeeleavalduste hüsteerialähedast malli. Kui kergesti lastakse ennast „spontaansete“ ülemaaliste protestide kaariku ette rakendada, nähti kuu aega tagasi, ka Beliinis kantsleriameti ees.

Kes on valmis koostööks Kremliga, on lasknud ennast teadlikult värvata, seda lähetab Systema järjepidavalt Venemaale täiendõppeks. Tõepoolest õpitakse Moskvas mõndagi uut juurde: „edasiõppimine toimub juba relvade ja lõhke-ainetega, samuti diversiooni ehk sabotaazhi vallas“, kinnitab Boris Reitschuster.

Ka kohalikud poliitikud on märganud Putini kätt saksa nii sise- kui välispoliitikas ja räägivad propagandasõjast Saksamaa vastu, mis olevat kraad vingemgi kui oli külm sõda. Kuid edasi? Meie jälgime, kõlab vastus. Teie – hoidke silmad lahti. Kahtlane, kas sedaviisi rahva hirmusid leevendatakse. Küll aga on virgunud aktiivsemad liikmed meie seas, valitsuse kriitikaks ja õigustatud nõudmiste esitamiseks talle. Et ei käidaks kikivarvuil, hirmust vaenlasi äratada.

* GSG 9 on saksa riigipolitsei terrorivastane üksus. KSK on seesama, aga sõjaline