Tehingud.ee kasutajateks olid maaklerid ja "tavakasutajad", kes tahtsid näha, mis hinnaga tasuks kinnisvara osta või müüa. Portaali looja Kristjan Gross ütles Ekspressile, et nii said kasutajad näha tegelikke turuhindu ja end petmise eest kaitsta. Gross ise töötab Domus kinnisvaras Lõuna-Eesti regiooni hindamisvaldkonna juhina.

"Tihti müüakse kinnisvara liiga odavalt, sest ei teata tegelikke hindu ja fakte välja tuua ka ei osata," põhjendas Gross Ekspressile, miks portaal vajalik oli. Grossi sõnul ei olnud portaalil palju kasutajaid ja suurt tulu ta samuti selle pealt ei teeninud.

Kinnisvara hindajana on Grossil voli küsida Maa-ametilt andmeid tehingute kohta, mida Maa-ametile saadavad notarid ise üle Eesti. Kuid Grossiga jagatud andmed oleksid pidanud jääma vaid tema teada ega polnud mõeldud jagamiseks.

Maa-amet on tehingud.ee portaali juhiga seetõttu juba mitu aastat jagelenud, aga seni tulemusteta. Viimane piisk saabus hoopis tavakodanikelt, kes möödunud kevadel saatsid Notarite Kojale kaebusi. Nad kurtsid, et nende salajaseks peetud tehingute summad on lekkinud.

Erinevalt näiteks Suurbritanniast ei ole eraisikute tulud Eestis avalikud. Kinnisvaratehingult saadud tulu peaks seega samuti olema salastatud info. Tehingud.ee portaalist võis aga igaüks aadressipõhiselt näha, kui palju mingi objekti eest tulu saadi. Väiksemates Eesti paikades oli niiviisi lihtne viia kokku aadress tehingu teinud isikuga.