Vastuolulise kuulsusega Arakas istub Iirimaal vahi all alates 2017. aastast, kui ta Lääne-Dublinis oma üüripinnal kinni peeti. Arakaga koos oli veel kaks mees.

Arakale esitati kahtlustus James Gately, hüüdnimega "Mago", mõrva kavandamises. Gatelyt peetakse kurikuulsa Hutchide jõugu liikmeks. Mõrva olevat tellinud Hutchidega rivaalitsev Kinahanide perekond.

Möödunud aastal rääkis Gately kohtule, et talle on tehtud mitu tapmiskatset. Neist kõige tõsisem olevat toimunud möödunud aasta mais, kui teda Dublini lennujaama lähedal mitu korda tulistati.

Veel tänavu veebruaris kinnitas Arakas Ekspressile antud intervjuus, et pole mingit tapmist plaaninud. Ta paneb imeks politsei tegevust ja olulise asitõendi mahavaikimist, mis kõneleks tema kaitseks. Samas oli ta kindel, et talle esitatud süüdistus "kukub kokku".

Täna toimunud istungil küsis kohtunik, milline on Arakase vastus talle esitatud mõrva kavandamise süüdistustele. Iiri ajakirjaniku Sarah-Jane Murphy kirjelduse järgi Arakas vaid köhatas ja ütles "Süüdi".

30. novembril toimub veel üks istung, kus esitatakse kohtule juhtumiga seotud üksikasjad. Lõplik karistus määratakse Arakale järgmisel kuul.

Loe ka: