Erik Moora on olnud ETV „Erisaate“ toimetaja, üks „Riigimeeste“ seriaali autoritest ning saate „Tujurikkuja“ produtsent. Aastatel 2006-2011 oli Moora Raadio 2 saatejuht.

„Mul on au ja privileeg jätta oma väike jalajälg Eesti Ekspressi säravasse lukku. Ekspress on minu jaoks alati tähendanud põnevaimat ajakirjandust, mida teeb Eesti tugevaim ja informeerituim toimetus. Tänu neile ongi see leht nii värske, paljastusterohke, aus ja mänguline,“ ütles Erik Moora ning lisas, et tema eesmärk on olla toimetusele kõigile võrdväärne partner. "Tahan julgustada ning otsida uusi viise, kuidas märgata põnevaid tendentse enne, kui neist räägivad kõik teised."

Ekspress Meedia tegevjuhi Mari-Liis Rüütsalu sõnul võeti Eesti Ekspressi peatoimetaja kohale sobiva inimese leidmiseks teadlikult rohkem aega, et ühendada muutuv ja üha nõudlikum meediaturg õige inimesega.

„Lugeja ootab täna meediaväljaandelt lisaks tugevale sisule ka kaasaegset pakendamist. See eeldab erinevate kanalite ja multimeedia lahenduste kasutamist, pidevat innovatsiooni ja digitaalse ning paberlehe maailma vahel tasakaalu leidmist. Erik Moora toob toimetusse väga tugeva kompetentsi tele- ja laiemalt audiovisuaalse meedia maastikult, mis aitab kindlasti lugejale uusi elamusi pakkuda,“ lisas Rüütsalu.

Eesti Ekspressi eelmine peatoimetaja Allar Tankler siirdus jaanuaris perega Luksemburgi elama.

Eesti Ekspress on uuriva ajakirjanduse lipulaev Eestis 1989. aastast, mil ilmus väljaande esimene number. Eesti Ekspressi edu aluseks on tugev toimetus, mis koosneb oma ala tippudest. Ekspressi ajakirjanikud on enim võitnud uuriva ajakirjanduse auhinda – Bonnieri preemiat. Lehe eesmärk on pakkuda nõudlikule lugejale uurivat, analüüsivat, eksperimenteerivat, kohati agressiivset, kuid seejuures ausat ja otsekohest ajakirjandust.