Kepphobustel hobiratsutamine on Soomes tuntud juba aastaid ning sellega tegeleb pea kümme tuhat ametliku võistlejat. Eesti Ekspress soovis väärtuslikku ja sisukat harrastust ka Eestis tutvustada ning kutsus selleks siia kepphobustel ratsutamise spetsialistid.

Vaata videost, kuidas sobib see trendikas spordiala Eesti oludesse!

Pealtnäha humoorikas hobi on tegelikkuses tõsine spordiala, mis on heaks viisiks enda keha vormis hoidmisel.

Ratsutades on oluline jälgida, et hobust maha ei pillataks, jalgade elastsust ning ka ülejäänud keha asendit. Kuigi kepphobusega sõitmiseks mõeldud varustus ei ole suuremõõtmeline, sest harrastaja ei pea endale soetama kiivrit ega sadulat, on hobiratsutajate sõnul oluline, et sellega tegeledes oleksid jalas head spordijalanõud.

Ka tuleks huvi korral meeles pidada, et ehkki spordiala pole ohtlik, võivad kogenud treenerite puudumisel hõlpsasti tekkida spordivigastused.

Eesti Ratsaliidu peasekretär Siim Nõmmoja kommenteeris Ekspressi palvel uut trendi järgmiselt: „Kuna kepphobustel ratsutamine pole kuidagi seotud klassikalise ratsaspordi ja hobustega, siis on seda teemat raske kommenteerida.“ Vaatamata vähesele kokkupuutele nägi aga temagi asjas positiivset: „Mulle tundub, et tegu on toreda harrastusega, kuna inimesed siiski liiguvad ja tundub, et ka naudivad seda. Eestis minu teada regulaarseid harrastajaid siiski pole.”