Tagasihoidlikum juubilar 
Võrreldes justiitsminister Rein Langi 50. sünnipäeva suurt rahvusvahelist kõlapinda leidnud tähistamisega on täiesti avalikkuse eest varjus mööda läinud teise tuntud õigusala tegija, kunagise Savisaare valitsuse justiitsministri Jüri Raidla (50) hiljutine juubel.
Omanimelise advokaadibüroo juht tähistas ümmargust tähtpäeva koos paljude tuntud külalistega reedel Tallinna Lillepaviljonis.
Ühtki näidendit ei esitatud, õhtut juhtis Hannes Võrno ja tantsuks mänginud 2 Quick Start võistles edukalt kõrvalt Lauluväljakult kostva Õllesummeri müraga. Kohal olid teiste seas ka ekspeaministrid Edgar Savisaar, Mart Siimann ja Tiit Vähi.
Raidla büroo omab Ekspressis ilmunud analüüside kohaselt tavapäraselt Eesti õigusabifirmade seas parimaid aasta majandustulemusi.

Uus rahanduspealik 
Rahvusvahelise Valuutafondi uueks juhiks saab ilmselt poliitilistelt vaadetelt sotsialist prantslane Dominique Strauss-Kahn (58).
Mees on vabale kohale selge favoriit, sest Prantsusmaa president Nicholas Sarkozy suutis tema kandidatuuri taha mobiliseerida teiste Euroopa Liidu riikide toetuse.
Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) on üks maailma praeguse majandussüsteemi nurgakividest, mis loodi pärast Teist maailmasõda. Paljud kolmanda maailma riigid ning hiljuti näiteks Venemaa on taotlenud IMFi reformi, et süsteem kajastaks rohkem kaasaegseid jõuvahekordi maailmas.
Wall Street Journali andmetel on Strauss-Kahn hoolimata Prantsuse sotsialistide erakonna liikmepiletist vaba turumajanduse pooldaja. Prantsuse rahandusministrina karmistas ta eelarvepoliitikat ja toetas riigifirmade erastamist.
Koos oma järjekorras kolmanda abikaasaga olevat mees sage külaline ka Prantsuse kõmulehtede veergudel.

Kadunud lehm jõudis koju
Saaremaal metsa kadunud lehm Vesiir (pildil) jõudis pärast kuu aega kestnud otsinguid taas kodusesse lauta.
Lüpsilehm pani omaniku käest plehku just siis, kui viieaastast looma transporditi Saaremaal Upal korraldatud konkursile “Saarte viss”, kirjutab kohalik leht Meie Maa.
Lehma peremees Raimond Ellik rääkis, et looma märkas kohalik elanik ja Vesiiri kättesaamiseks hobuste koplist, kuhu lehm oli end sisse seadnud, tuli talle ligineda jahu täis ämbriga. “Ta oli kuu ajaga metsas ikka täiesti metsikuks muutunud.”
Vesiiri äraolekul sai “Saarte vissiks 2007” teine Saaremaa lehm Reedik.