Filmijal on kaasas viieaastane poeg Aleksander, kelle agar tegutsemine ekraanil läbivalt ka näha on. Loodusfilmi siseselt moodustabki “Emajõe veemaailm” osalt lühiportree isa ja poja suhtest, mis oma seikluslikkuse poolest erineb tublisti linlikust rutiinist.

“Emajõe veemaailma” (monteerija ja kaassstsenarist Liina Triškina, produtsent Riho Västrik) struktureerivad eesti kunstniku Okeiko valmistatud minimalistlikud vahegraafikad, mis mänglevalt illustreerivad lugu aastaaegade vaheldumisest. Lisaks loeb näitleja Tambet Tuisk peale Madis Jürgeni viimistletud režissööri tähelepanekuid loodusest. Nii toimib film ka õppematerjalina, täiendades loodustunnis arutatavaid tekste.

Meele mahuka projekti õnnestumine kajastub selle rikkalikus mitmekesisuses. Köitvad linnulennulised kaadrid Eesti loodusest segunevad detailsete plaanidega loomadest, keda heal juhul õnnestuks muidu paarikümne meetri kauguselt silmata. “Emajõe veemaailma” üks märkimiväärseid tahkusid tuleneb aga režissööri otsusest segada loodusfilmi sisse kaadreid tööprotsessist endast, võimendades seeläbi teose keerulist kujunemislugu.

Alates 23. aprillist kinodes üle Eesti.