USA, 2015. Režissöör F. Gary Gray. Osades O’Shea Jackson Jr, Corey Hawkins, Jason Mitchell, Neil Brown Jr, Aldis Hodge, Paul Giamatti. Alates 2. oktoobrist Eesti kinodes.

Alati, kui ma vaatan mõnd põnevusfilmi ja seal juhtub mingi äpardus, õnnetus, altvedamine, konspiratsioon vms, mis hakkab pinget üles kruttima, ja ma sellest pinevuse kruttimisest ärritun, mõtlen ma, et miks kõik laabuda ei või. Miks ei valmistata kunagi näiteks spioonifilmi või telesarja narkolaborit pidavast õpetajast, kus kõik sujub nagu lepase reega, kõik läheb muretult ja normaalselt? Meeldiv oleks ju jälgida, kuidas kellelgi läheb hästi?

Aga eks muidugi – tõsiseid probleeme tekitavad süžeekäigud ongi paraku need, mis neist trilleritest publiku jaoks õige trilleri teevad. Ei saa minu pisike soov filmikunsti maagiast seda peamist ­magnetit välja rebida.

Pisut teistpidi on biograafiliste filmidega. Eriti sellistega, mille peakangelase elukulg on sulle enam-vähem tuttav. Vat siis kulgeb kõik ootuspäraselt, väsitava ärevuseta – filmilugu lihtsalt jõuab sündmusteni, millest sa tead, et need peavad juhtuma.