USA, 2015. Režissöör Joss Whedon.

Osades Robert Downey Jr, Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Aaron Taylor-Johnson, Chris Evans, Mark Ruffalo, Samuel L. Jackson jt.

Alates 1. maist 2015 kinodes üle Eesti.

Kui teil on kõrini sellest, et Hollywood toodab pidevalt juurde koomiksitel põhinevaidblockbuster’eid, siis on mul teile kahjuks halvad uudised. Pärast filmi “Tasujad: Ultroni ajastu”, mis mai algul kinno jõudis, on lähitulevikus valmimas “Kapten Ameerika: Kodusõda”, “Doktor Strange”, “Galaktika valvurid 2”, “Ämblikmees”, “Thor: Ragnarok” ning “Tasujad: Igavene sõda” (osad üks ja kaks). Ja need on üksnes need filmid, mis koonduvad kurjakuulutava nimega frantsiisi “Marveli Kinouniversum: Faas III” alla.

Marvelist väljaspool on plaanis “Batman vs Superman”, “Deadpool”, “Wonder Woman” – ja ma võiksin veel jätkata, kuid jutu mõte on siiski see, et kui teile ei meeldi koomiksid, siis on teie valikud filmide vallas lähiaastail veidi piiratud.

Viimastel aastatel toimunud koomiksifilmide ületootmine tuleneb peamiselt ühest asjaolust – nendega on võimalik teenida väga palju raha.