Vähemasti idee-toss peaks ühel surelikul nii produktiivse ja pika aja peale väljas olema. Aga ei ole. Bubba Sparxxxi albumiga "The Dark Days, Bright Nights" paigutas Timbaland hiljuti suurepärase nurgakivi isiklikule plaadifirmale Beat Club ja koos Missyga tegid nad möödunud aastal midagi sellist, mida ammu kohanud pole – loo "Get Ur Freak On" on kuulutanud aasta 2001 parimaks singliks absoluutselt iga muusikaväljaanne maailmas.

Ja nüüd tema – suure kehaga, kuid ninahäälse räppari Magoo kaasalöömisest hoolimata – kolmas sooloalbum "Indecent Proposal"? Kenake pettumus, kui oodata siit Timbalandile iseloomulikke närvilisi ja abstraktseid biite ning saundide tulevärki. "Indecent Proposal" on rahulik, laid-back ja stripped-down. Siin ei ole keerulist stuudio-maagiat, anomaalseid fantaasiaid ja ka firmatrikid – need korduvad ja korduvad "say wha-say wha?", "tshiki-tshiki-tshik" ja teised – on keeratud maha, lausa märkamatuks. Ega see pole suur uudis, sest ka varasematel LPdel – "Welcome To Our World" ja "Tim's Bio" – pole Timbaland üritanud hämmastava ekstravaganzaga lajatada, kuid nii mellow'lt ei ole tüüp varem kõlanud.

Ja keemia asemel on siin? Eriti head lood. 4/4-biidiga pehme funk – "It's Your Night". Kaebliku huliseva flöödiga spirituaal – "People Like Myself". Kirjeldamatult hüpnootiliselt tinisev ego-boost – "All Y'All". Neiu Tweeti lauldud lonkav ja eerie ballaad – "Love Me". Ainult kaks tüütut ja haukuvat chant-hüplemist – "Serious" ja "Roll Out". Hukkunud Aaliyah' viimaseks lindistuseks jäänud "I Am Music", mis oma Prince'ilt sämplitud trummilöögi ja nu-barokse süntesaatoriga on – vabandage väljendust – täielik psühhedeelia. Haiglane, veider ja kaunis.

Kogu plaati läbivad soojade ja ringlevate meloodiatega plastilised refräänid. Nende refräänide seaded on aga selle plaadi produktsiooni-uudiseks. Need on mitmehäälsed ja laulust laulu erinevad kollaažid. Kohati kollektiivsed mööda- kähistused, mis viivad edasi Parliamenti ja Outkasti käunuvat multi-laulmise kommet. Oeh, kuulan neid, mõnupisar silmanurgas.

Kokkuvõtteks? Kokkuvõtteks pigistan nina kinni ja laulan prääksuval häälel rida lemmikloost "All Y'All": Timbaland we love ya, we love the dope things that you do.
8