Ei olnud kõrval enam kedagi. Paljas tekinutsak. Ja nojah, Laura padi oli voodijalutsis. Ma olin segikamminuna jälle norsanud. Või haisenud. Või mõlemat. Katsu sa siukse avastuse peale mõtted uuesti peast pühkida ja uni tagasi meelitada.

Haarasin Laura asemel ta teki kaissu.

Tea, kas surmauni tuleb unenägudeta? Juba Shakespeare kartis, et ei pruugi tulla. Ja Kõivu Madis samamoodi. Et nii võibki omadega põrgusse kukkuda. Korra ma seal isegi käisin. Lahustit hingates. Oma sada aastat tagasi, kui teadvust kaotades ühest hetkest enam välja ei pääsenud. Väliselt teadvuseta ja tegelikult vangistatud ühte põrgulikku hetke, mis oli viimane, mida enne pikalikukkumist nägin. Ehk sarnast Kõiv kartiski? Ehk sarnasest paavst Johannes Paulus rääkiski, kui ütles, et põrgu on hingeseisund. Kas paavst oli põrgus käinud?

Oot, kus voodis ma üldse olin? Enda juures või Laura juures? Ega ometi kellegi kolmanda... Ah et enda juures. No siis pidi Laura juba varem minema hakkama. Tööle.

Kas tänaseks mingi plaan ka oli? Mis nädalapäev on? Midagi justkui plaanitud sai?

Ja korraga tuli meelde, et ei olnud mu voodis öösel mingit Laurat olnudki. Me olime juba nädalapäevad nugade peal. Aga padi jalgade juures? 

...