Kindlasti kinnitame kokaraamatu ostmisega ka kuulumist ühte või teise hõimu või klanni – nagu teeme seda iga muu ostuotsusega. Tareq Taylori hõimu kuuluvad need, kellele meeldib aias või mererannas gaasipõleti peal sõpradele unustamatuid lõuna- või õhtusööke valmistada, ja muidugi neile, kes väliköögist ja kammkarpidest, nõgesepüreest ning võis hautatud maapirnidest esialgu ainult unistavad. Hõimu kuulumise väljendamiseks võib soetada ka mitmesuguseid köögividinaid ning täiustada maitseaineriiulit eksootiliste segudega. Siis on meel rahulik, et altarile on andam toodud ja jumalad ei ole pahased.

Multikulti-kaanepoiss Tareq Taylor, Palestiina-Inglise-Rootsi juurtega, hallinevate juuste, sileda kõhu, hästi istuva roosa kampsuniga ekstreemspordihuviline telekokk, on leidnud oma niši öko, maheda ning kohaliku promomises. Kohalikud metsikud ürdid, õied ja marjad “looduse sahvrist” kaunistavad ja maitsestavad kohalikust mahelihast ja mahejuurikatest valminud roogi. Tema retseptide hooajalisus on kooskõlas terve talupojamõistusega, samas kui toiduvalmistamise viisid ja serveerimine on truu kümmekond aastat tagasi veerema lükatud uue Põhjala köögi identiteedile. Teisisõnu – kui hea lugeja lemmikrestoran oli näiteks Peeter Piheli aegne Pädaste mõisa Alexander või seab ta sammud tihti Kaberneemes asuvasse Oko restorani, siis Tareqi kokaraamatust leiab neid “salukõdrik kohtub tursapõsega” ja “lammas puhkab samblapadjal” tüüpi retsepte päris mitmeid. Tareqi kirju päritolu lööb retseptiraamatusse sisse seesamikrõbuskite ja lavendlitrühvlite, vahukommide ja muude Lähis-Ida köögis armastatud imemagusate maiustuste lembuse kujul.

“Võibolla kohtume metsas või rannas seeni või taimi korjates, või üksteise juures koduaias, kus saame jagada head toitu ja head seltskonda,” loodab Tareq. Tema naeratus ei lähe kunagi looja ja tema ebaskandinaavlaslik joviaalne familiaarsus käib kas aktiivselt närvidele või sulatab südameid. Erapooletuks ta ei jäta, kogesid kõik need, kes ETV lõppenud hooajal jälgisid “Tareq Taylori Põhjamaade kokakunsti” nimelist sarja.