Kui ma ei eksi, siis see laul, nagu ka sõnad, on tehtud ingliskeelses maailmas. Sisu on raju. Mõneti isegi kummastav, et nõukogude tsensuur lubas selliseid nalju. Huumoriga pole siin mu meelest tegemist, sest ... Perekonnaasjades ongi teinekord mõndagi sellist, mida me tegelikult teada ei tahaks.

Suve keskel tegi keskonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ettepaneku, et elatusrahavõlglastelt (kipuvad olema mehed) võiks võtta ära võimaluse teatud riiklikke toetusi saada. Pigistame rongaisasid. Ent luubi alla võetud meestel on vastuväiteid. Üks neist tuleneb kahtlustusest-süüdistustest, et nad ei pruugigi olla nende laste bioloogilised isad, keda neid ülal pidama sunnitakse.

Inimevolutsiooni käigu üle mõtisklevad bioloogid on püstitanud huvitava teesi, et hästi laias laastus saab mehi jagada kahte liiki: heade geenidega ronga-isad ja kehvade geenidega musterisad. Teised kasvatavad üles esimeste lapsi. Umbes nagu, et loomingulised "nipernaadid" käivad mööda talusid ja õuesid, võluvad oma jutu ja pillimänguga naised ära, aga selle äravõlumise tulemuse üleskasvatamine jääb nendele kinnistele ja sihikindlatele taluperemeestele, kes samal ajal talu taga metsas kände välja juurivad. Inimkonnale tervikuna tuleb see kasuks, sest loomingulisuse geene tuleb edasi anda. Naised on looduse salaplaani elluviijad.

Kui me korraldaks kõikehõlmava isaduse määramise testi? Kõigile, kohustuslikus korras. Huvitav, mis juhtuks pärast seda "traditsioonilise perekonnaga?" Kes teab, võibolla saaks see lõpliku hoobi.

Kuidas seda perekonda "kaitsta?" Ilmselt seda ei saagi teha.

Küll aga saaks võtta eesmärgiks laste kaitsmise.

Teeks nüüd ometigi nii, et ühe vanema toetusest ilma jäänud lapsele elatusraha maksmise kohustuse võtab enda peale riik. Ja riik on siis edaspidi see, kes pigistab omakorda võla rongavanemalt välja.

Kuidas surve alla pandud isik olukorrast välja tuleb, see on juba tema enda mure.

Varro Vooglaid on kahtlemata imetlusväärne võitlejanatuur, aga ma ei näe, kuidas tema võitlus aitaks lahendada muresid, millega Eesti perekonnad või üksikvanemad silmitsi seisavad.