Täna võib-olla tundub kummaline, kui uus peatoimetaja ei olegi enne ametisse astumist riputanud internetti ühtegi manifesti uuest visioonist lehe osas. Sellel on mitu põhjust, aga vast kõige olulisem on, et ma arvan, et Ekspressi visioon, ambitsioon ei saa muutuda: selleks jääb teha mõjukaimat, haaravaimat ajakirjandust Eestis. Minu eesmärgiks on anda endast parim, et Ekspressis oleks arendav keskkond riigi andekaimatele ajakirjanikele, ning leida nende talentidele ka uusi austajaid, kusiganes keskkonnas nad täna on.

Ekspressi tugevusteks on ikka olnud selle tiimi poolt loodav ajakirjandus ja seda garanteeriv kaubamärk. Üheks küsimusteringiks, millele ma loodan hakata toimetusega koos vastuseid otsima (lisaks sellele, kuidas olla homme parem, kui olime eile, Jaan Tättet tsiteerides) on see, kuidas neid tugevusi hoida ja kasvatada – kuidas Ekspressi sisu ja selle huvilisi ühendada võimalikult paljudel viisidel, mis samas võimaldaksid jätkuvalt finantseerida kvaliteetse ajakirjanduse tootmist.

Asun tööle paari nädala pärast. Kui teil, head Ekspressi lugejad, on tähelepanekuid ja mõtteid Ekspressi kohta, mida tahaksite minuga jagada, siis detsembrist alates on need teretulnud aadressil allar.tankler@ekspress.ee.