IRL kaotas küll enim kohti, kuid Riigikogus on lisaks oksüümoronina (ÕS 2013: näiv vasturääkivus, nt elav laip) paistev Vabaerakond, kelle programmis mainitakse immigratsiooni vaid fraasis "kontrollimatu sisserände oht" ja „olemuselt üsna süütut“ fašistlikku ideoloogiat kandev EKRE, kes valis loosungiks - pärast närvesöövaid katseid leida sõna, mis riimuks "venelasega" - meeldejääva "Kui on must, näita ust!".

Kooseluseaduse rakendamise toetajatest on enne asendusliikmete määramist Riigikogus järgi 14, vastastest 23, ning uute tulijate näol said viimased kõvasti lisa.

Kõnekas on ka fakt, et Reformierakond välistab koalitsioonikonsultatsioonidelt Keskerakonna, mitte EKRE. Valimiskomisjon viib hetkel läbi korduslugemist, tuvastamaks, milline erakond lubas oma programmis kõige rohkemate seaduste vastuvõtmist ja Rahandusministeeriumi ametnikud on arvutused suurema ümberjagamise kasvu osas valmis saanud, teevad suurest rahulolust nüüd MyFitnessi parklas kõrge aktsiisiga maksustatud suitsu. Eestit saab rohkem.

Nende valimiste suurim ja julgustavaim uudis on see, et saab uusi parteisid teha. See oli võimalik aastal 2003 ja aastal 2007 ning nüüd jälle. Ka ilma riigieelarvelise toetuse ja suurettevõtjate annetusteta saab viia uue erakonna Riigikokku. Lugege tänasest lehest, kuidas sündis Vabaerakond.

Partei edu on võimalik, ka ilma erakordse projektijuhtimise võimekuseta. See on võimalik ka ilma särava ideeta. Mis veel siis, kui seegi lisada - näiteks, et Eestis vabadust ka säiliks?

Valimistulemus näitas, et Eesti poliitilist maastikku saab mitmekesisemaks muuta.

Kehv uudis on muidugi see, et kui sulle see korda läheb, ei saa nüüd rahulikult neli aastat poliitikast puhata ja uusi valimisi oodata, peab vahepeal ka poliitikas osalema. Keegi peab need uued erakonnad tegema.