Ameerika Ühendriikide meeleolu määrab suuresti telekanal Fox, mida vaatab 85 protsenti majapidamistest. Foxi on süüdistatud kallutatuses ja vaatajatega manipuleerimises.

Fox õhutavat ebola-hüsteeriat. Haigus, mis ei levi õhu kaudu, millesse nakatumiseks on vaja kontakti haiguse kandjaga, ei saa põhjustada USA-taolise tervisekaitsesüsteemiga riigis epideemiat.

Erinevalt gripist, millesse sureb igal aastal 30 000 ameeriklast. Fox kellab ebolast, vaikib gripist.

Tuntakse hirmu valede asjade pärast.

Viimase väitega esineb üks teine väljaanne, Vox Media.

Vox pani äsja kokku omaenda nimekirja nähtustest, mille pärast tasub ameeriklastel tõesti muret tunda.

Oht saada viga omaenda kodus kaela kukkuvast mööblist (8. koht) on suurem kui ebola-viiruse (9. koht) oht. Haigestumist grippi (6. koht) peaks rohkem pelgama kui Lähis-Idas möllavaid islamisõdalasi (7. koht). Tublil viiendal kohal on Voxi edetabelis võimalus, et puhkeb kolmas maailmasõda ja see algab mingist jamast… Eestis.

Miks just siit? Sest Barack Obama käis 3. septembril Tallinnas ja lubas Balti riike kaitsta. Juhul kui Moskva püüaks siin tekitada midagi Ukraina-taolist.

Võimaluse selleks andvat siin elav suur vene vähemus. Ja nüüd on ookeanitagustel analüütikutel mõtlemiskohaks, kas Obama blufib. Ja kui Putin võtab pähe, et see on bluff, siis kas ta äkki ei otsusta seda asja veidi testida?

Mitmesuguste võtetega. Rootsi rannikul käibki juba mingi jama.

Huvitav oleks kokku panna Eesti ohtude edetabel.

Kaelakukkuv mööbel meid vahest ei ohusta (kuigi ma tean last, kes on kapi alla jäänud). Islamisõdalased ka ehk mitte. Pigem gripp. Alkoholism. Maa tühjenemine.

Kolmas maailmasõda?

On üks nali: kui te olete pangale võlgu tuhat eurot, siis on see teie probleem; kui olete võlgu miljon eurot, siis see on panga probleem.

Kolmas maailmasõda on USA probleem, mille võimalikul lahendamisel ei küsita meie käest nõu. Ei küsita meie arvamust.

Minge end gripi eest vaktsineerima. Kui midagi suuremat meile kaela vajubki, siis sellega tegelemiseks peab olema esmalt hea tervise juures. Nii kehalt kui vaimult.

Ja ei mingit hirmu. Las ameeriklased ja venelased tunnevad seda meie eest.