Ingveritee valmistamiseks 

lõika ingverist sõrmepikkune jupp ning litsu see noaseljaga vastu lõike­lauda laiaks. Ära lõika noaga, sest siis vallanduvad ingverimahlad hoopis teisiti ja tee tuleb kibeda maitsega. Vala roostevabast terasest potti umbes liitri jagu vett, viska ingverijupp sinna sisse ja pane tulele. Lase keema tõusta ja seejärel tõmmata kaks tundi. Seda väärt leotist joo koos mee ja apelsiniga.

Piimaga ingveritee

on rammusam ja toitvam, kui me tee puhul tavaliselt harjunud oleme. 

Kui teepotis vesi koos ingverijupiga keema läheb, lisa 3 tl musta teed ja klaas piima. Kui juhtub käepärast olema, siis võid lisada veel näpuotsatäie kardemoni. Kohe, kui tee uuesti keema hakkab, võta pott tulelt ära, lase paar minutit tõmmata ja vala jook läbi sõela kannu. Sellesse segusse mesi hästi ei passi, aga fariinsuhkru või teiste naturaalsete pruunide suhkrutega on tee väga mõnus.