Ingveriga särtsu juurde
Ingver on üks väärt juurikas meie aastaringses värskete viljade valikus. Hea hinna ja kvaliteedi suhtega pealegi. Selle vitamiinide, looduslike antibiootikumide, tugeva aroomi ja maitse eest on küsitud raha välja anda tõeline võit. Kõledal ja vihmasel ajal, kui tõved kipuvad võimust võtma, on ingveriga tee ikka võimas relv. Tõestatud on ingveri immuunsust stimuleeriv ja gripiviirusi hävitav toime. Klaas kuuma ingveriteed on gripi või külmetushaiguste puhul asendamatu. Ajurveda meditsiinis kasutatakse ingverit ka seedimist soodustava vahendina. Ingverijuur leevendab selliseid vaevusi nagu iiveldus, kõrvetised, kõhupuhitus ja kõhulahtisus. Aitab ennetada merehaigust, vähki ja kergendada liigesehädasid. Lisaks imerohu omadustele on ingveril arvestatav roll mitmesuguste roogade maitsestamisel, andes suppidele ja kookidele särtsaka meki.
Ingveritee valmistamiseks
lõika ingverist sõrmepikkune jupp ning litsu see noaseljaga vastu lõikelauda laiaks. Ära lõika noaga, sest siis vallanduvad ingverimahlad hoopis teisiti ja tee tuleb kibeda maitsega. Vala roostevabast terasest potti umbes liitri jagu vett, viska ingverijupp sinna sisse ja pane tulele. Lase keema tõusta ja seejärel tõmmata kaks tundi. Seda väärt leotist joo koos mee ja apelsiniga.
Piimaga ingveritee
on rammusam ja toitvam, kui me tee puhul tavaliselt harjunud oleme.
Kui teepotis vesi koos ingverijupiga keema läheb, lisa 3 tl musta teed ja klaas piima. Kui juhtub käepärast olema, siis võid lisada veel näpuotsatäie kardemoni. Kohe, kui tee uuesti keema hakkab, võta pott tulelt ära, lase paar minutit tõmmata ja vala jook läbi sõela kannu. Sellesse segusse mesi hästi ei passi, aga fariinsuhkru või teiste naturaalsete pruunide suhkrutega on tee väga mõnus.