Romantilise juugendatmosfääriga Scheeli on tõeline 1920ndate pärl. Oma nime on restoran saanud Scheelide suguvõsa järgi, kes 20. sajandi esimesel poolel selles samas majas pangakontorit pidas. Algsest kohvikust on välja kasvanud mõnus ja hubane restoran, mis kannab endas 1920. aastate naiselikkuse ja Coco Chaneli kuldajastu hõngu. See oli aeg, kui kanti siidi, sulgi ja pärleid ning eelistati naturaalseid ja puhtaid toone. Suurt rõhku pandi toitumisele. Au sees olid puhtad maitsed, traditsioonilised toiduvalmistamise viisid ja tervislik toitumine - seda kõike pakuvad teile ka Scheeli usinad kokad.

Ainus juugendstiilis restoran Tallinnas

Kuna maja on ehitatud I920ndatel, on ka interjööris rõhutud juugendstiilile. Naiselikkuse ja romantika kuldajastusse sobivalt on sisekujunduses kasutatud peeneidja graatsilisi jooni. Art nouveau hõngu lisavad lillelise tapeediga kaetud seinapaneelid, laemaa-lingud ja valgustid. Isegi lauanõud on ajastutruud. Avaras uhke vaatega saalis on palju antiikmööblit ja juugendile kohast toataimede rohelisust. Silma torkab saja-aastane klaver, mis on korda tehtud ja mille eriline heli õhtuti meeleolu loob. Restorani perenaise Katrin Aabi sõnul on Inge Peetrise loodud interjöör inspireerinud nii mõnegi abieluettepaneku. Igal neljapäeval on restoranis tangoõhtud.

Koht, kus naised on Naised ja mehed Mehed

Scheeli on ideaalne koht, kus saate rännata ajas tagasi. Aina rohkem kasutatakse restorani stiiliüritusteks. Peosaal pakub kuni 70 külalisele võimaluse nautida oma tähtpäeva glamuurses õhkkonnas. Iga üritus on omanäoline ja kordumatu. Kliendi tellimusel pannakse kokku personaalne kava ja menüü. Meeleolu eest hoolitsevad esinejad, olgu selleks siis elegantne vintage-tantsuprogramm, antiikklaverimuusika või sobilik popartist. Samuti pakutakse ruume seminaride ja koolituste korraldamiseks. Veinikoolitusi juhib sommeljee Kaidi Kerdt (Veinisõbrast), kes on koostanud ka Scheeli veinikaardi.

Naiselik ja õrn menüü
1920ndad oli hästi naiselik ja õrn ajastu. Sellest inspireerituna on naiselik ja õrn ka menüü - rohkelt köögivilju, puhtad maitsed, suund tervislikkusele. See ei tähenda, et mehed Scheelis nälga jääksid. Vastupidi, liha on esindatud nii toorelt (bceuf ä la tartar) kui ka küpsetatult, nii kodu-kui ka metsloomadelt.
Restorani perenaine Katrin kinnitab, et pearõhk on tervislikkusel. Kasutatakse palju kohalikku toorainet, sibulad-kartulid-peedid saadakse Kaarli talust. Köögis ei ole ruumi ühelegi pulb-
rile ega poolfabrikaadile. Kõik tööd, ka kartuli-koorimine, tehakse kohapeal.
Köögimeeskonnas on kogenud kokkasid ja noori andekaid praktikante. Maitsete baasiks on sool, pipar, koor, või ja isekeedetud puljong. Söögid on koduselt maitsvad, mis muidugi ei tähenda, et need lihtsad oleksid. Kokkade taset näitavad käsitsi valmistatud ravioolid, maitsekooslus-test põnevaim on peedijäätis.