1. Kõik algab toitlustusettevõt-te valimisest - võta pakkumised mitmelt firmalt. Kui sul pikaajalist toitlustuspartne-rit pole, küsi vähemalt kolm konkureerivat pakkumist. See aitab orienteeruda hindades ja valikus ning näitab ettevõtte suhtumist, reageerimiskiirust ja korrektsust asjaajamisel.

2. Esita tellimus võimalikult selgelt ja lühidalt. Menüü koostatakse alati sündmuse sisu järgi, seega on tähtis esimesena märkida, mis tüüpi peoga on tegu. Oluline on lisada tellimusele peo toimumise asukoht, alguse ja lõpu kellaaeg, külaliste arv ning see, kas tegu on püstijala- või lauas istumise üritusega. Kui eelarve jaoks küsitud menüü-pakkumises pole täpsustust, et pidu toimub Tartus, Pärnus või Saaremaal, suureneb hiljem eelarve nii transpordi-tasude kui ka teenindustundi-de tõttu.

3. Vii end kurssi, kui palju on pakkumises arvestatud toidugramme inimese kohta. Toitlustusfirmadel on menüüde koostamisele erinev lähenemine, kuid iga gramm on väga tähtis. Kui valida pakkumine kõige odavama lõpp-summa järgi toidugramme täpsustamata, võib juhtuda, et neljatunnisele peole on arvestatud näiteks 300 grammi toitu inimese kohta.

4. Ära vaata lõppsummat, vaid kontrolli toodete hindu eraldi. Vaata hoolikalt, kuidas on pakkumisse märgitud joogid - kas ühe või 30 pudeli hind? Kui palju on arvestatud vett ja muid jooke? Mõnel firmal võib olla toit ja jook teistest odavam, kuid lisaks tasustatakse eraldi salvrätid, Rootsi laua tegemine ja serviisi rent. Samas sisaldub teisel ettevõttel see kõik hinnas ja mingeid lisatasusid ei kaasne.

5. Küsi kindlasti ka muid lisateenuseid - nii võid säästa aega ja raha. Räägi julgelt toitlustu-settevõttele, kui vaja läheb väli-tuhatoose, lauakaunistusi või muud. Catering võib aidata ka mööbli ja nõudega, samamoodi on võimalik rentida õues toimuva peo jaoks nii soojenda-vaid gaasilampe kui ka pleede.

6. Ära unusta teatamast, mis rahvusest on külalised ja kas seltskonnas on taimetoitlasi. See on väga tähtis, sest rahvus otsustab menüü. Näiteks itaallastele ja hispaanlastele ei pruugi sobida medium-küpse-tusega liha, soomlaste seas on palju pähkliallergikuid ning moslemitele ei tohi pakkuda sealiha. Samuti kasvab aastaaastalt taimetoitlaste hulk, kellega tuleb menüü koostamisel samuti arvestada.

7. Kui sa ei ole mõnes toidus päris kindel, küsi soovitusi ja degusteerimisvõimalust. Pea meeles, et restoranide ja toitlustusfirmade suunitlus on erinev. Restoranid teevad suurepäraseid ä la carte toite, kuid ei pruugi vallata Rootsi laua tegemist.

8. Ära jäta organiseerimist viimasele hetkele. Halb on tegelikult nii liiga hiline kui ka liiga varajane asjaajamine. Pakkumised tasub pigem võtta aegsasti, kuid jätta hilisemaks tehnilised üksikasjad, nagu kuhu katta laud ning kuidas serveerida tort.